Последни новини
Home / Законът / Кадровиците ще гонят прокурорка от ведомствен апартаментт чрез областния управител

Кадровиците ще гонят прокурорка от ведомствен апартаментт чрез областния управител

Defakto.bg

Областният управител на София да изземе ведомствен апартамент, предоставен на съдебната власт. Такова искане ще отправи представляващият ВСС Боян Магдалинчев, гласува съветът днес. Крайната цел на акцията е така от жилището най-накрая да бъде извадена Десислава Кайнакчиева от Софийската градска прокуратура, защото отказва да го напусне.

Става дума за апартамент в „Красно село“, в който прокурор Кайнакчиева е настанена още през 2008 г. Миналата година обаче този състав на ВСС гласува хард правила за ведомствените апартаменти, предвидили максимум 5 години срок за пребиваване на един магистрат или сружител там. По този повод на прокурор Кайнакчиева са отправяни ред покани да освободи жилището, безрезултатно. ВСС обаче не може насилствено да я извади оттам, тъй като не е собственик на имота, по закон титуляр за държавните имоти е областният управител.

С 15 срещу 6 гласа днес Пленумът на ВСС взе и друго решение, свързано с „апартаментен“ въпрос. По молба на варненската съдийка Женя Димитрова, член на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) кадровиците й разрешиха да удължи до 5 октомври договора си за свободен наем, който се заплаща от ВСС. Лимитът за свободиня наем е до 1000 лева месечно, а Димитрова не е настанена във ведомствен апартамент, защото наличните свободни жилища още се ремонтират.

About De Fakto

Проверете също

Предложеният „независим“ обвинител се „бие“ с Конституцията, нужно е поне тълкуване на КС

Гласуваният извънредно в събота от Министерския съвет проект за „независим“ обвинител, който ще разследва главния …

Иерархично подчинени прокурори ще избират „Независим“ прокурор за „независимо“ разследване на главния

 Нова правна фигура на независим прокурор,  който ще може да разследва и ще бъде независим …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.