Последни новини
Home / Законът / И зам.-главният прокурор Борислав Сарафов излиза чист от „Апартаментгейт“

И зам.-главният прокурор Борислав Сарафов излиза чист от „Апартаментгейт“

Defakto.bg

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов също излиза чист от скандала с апартаментите и имотите на властта. Може да се връща на работа.

Не са открити несъответствия между декларираните и получени доходи и имуществото на сина на Сарафов, съобщиха от прокуратурата. Това била установила ревизия на НАП за периода 1 януари 2015 г. – 31 декември 2018 г.

Зам.-главният прокурор бе сред тримата, за които Сотир Цацаров разпореди проверка на 4 април, в разгара на скандала, когато Бойко Борисов тръгна да иска оставки от „своите“. Цацаров поиска НАП да ревизира имотите на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на съпругата на председателя на ВКС Елисавета Панова и на Сарафов, заради медийни публикации. Останалите от скандала бяха проверявани от самата КПКОНПИ, заключенията бяха идентични: няма незаконни богатства.

Любопитното е, че от прокуратурата заявяват за приключена проверка само за Сарафов, макар че вчера Пламен Георгиев декларира и че той също изцяло е бил оневинен от НАП. Според прокуратурата обаче те не са получавали материали за други.

Съобщението:

По повод медийни публикации и постъпил сигнал за придобити недвижими имоти на значителна стойност от сина на Борислав Сарафов, директор на НСлС и зам.-главен прокурор по разследването, на 4 април 2019 бе разпоредена проверка от главния прокурор Сотир Цацаров. ВКП възложи на НАП извършването на данъчни ревизии на проверяваните лица.

На 31 юли 2019 г. ТД на НАП – София изпрати на ВКП резултатите от приключилите данъчни ревизии. Според НАП не са открити несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на физическото лице – син на Б. Сарафов. Ревизията обхваща периода 01.01.2015 – 31.12.2018 г.

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти.

About De Fakto

Проверете също

„Цензът“ за митничарите – да не са обвиняеми и подсъдими, е противоконституционен, реши КС

Въведеното в края на 2018 г. ново изискване към митническите служители – да не са …

Втора комисия обяви Иван Гешев за „годен“ за главен прокурор. Той пък цитира Румен Янков и Венецианската комисия

Прокурорската етична комисия все пак зададе два въпроса на единствения кандидат Спрямо кандидата за главен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.