Последни новини
Home / Законът / От президентството: Гешев не е привикван, а канен заради шпионския скандал

От президентството: Гешев не е привикван, а канен заради шпионския скандал

Defakto.bg

Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията – това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Прессъобщението е в отговор на журналистически въпроси  по повод днешните публични коментари  на главния прокурор, а именно:  „Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, вероятно същият Митко, на който вероятно президентът Радев казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му“.

Отправената покана към главния прокурор за среща с държавния глава е за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента“, се казва в  съобщението на прессекретариата.

За действията на прокуратурата по искането за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията президентската институция научи от медиите впоследствие, посочва прессъобщението.

Допълнено е: „Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината“.

Изглежда  главният прокурор более за отношенията  с държавния глава и върховен главнокомандващ, защото не спира да фокусира общественото внимание върху тях, въпреки, че безпрецедентно ги „замрази“ в сряда,  коментират наблюдатели.  Така вниманието  не слиза и от незаконно разпространените записи от СРС срещу началника на ВВС, президената и останалите участници в подслушани разговори по неясно кога образувано дело, а това не носи юридически ползи на институцията прокуратура, смятат  те.

About De Fakto

Проверете също

Дебатът във ВСС: От спор за „безплатните квартири“ до „преброяване“ на командированите от Съюза на съдиите

Само докладът на Панов предизвика ред въпроси и отричания Пленумът на ВСС все пак успя …

Искането на бившия главен прокурор за отмяна на предсрочното освобождаване на Полфрийман е недопустимо, обяви ВКС

Произнасянето дойде близо осем месеца след заседанието С Определение № 181/28.05.2020 г. по касационно дело № 967/2019 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.