Последни новини
Home / Законът / Решенията за конкурси за първоначално назначаване в СГС и в Окръжен съд – Враца излязоха в „Държавен вестник“

Решенията за конкурси за първоначално назначаване в СГС и в Окръжен съд – Враца излязоха в „Държавен вестник“

Defakto.bg

Решенията за датата, часа и мястото на провеждане на писмен изпит в конкурси за първоначално назначаване на съдии са обнародвани в „Държавен вестник“. За това информират кандидатите от ВСС.

Конкурсите се провеждат по правилата на съдебния закон преди последните промени, които зачертаха задължителните „външни“ назначения на районно и окръжно нива. В случая става дума за първоначално назначаване на граждански съдии в софийския градски съд (СГС) и на наказателни в Окръжен съд – Враца.

Съобщението на ВСС:

Уведомяват се всички участници в конкурсите за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в Софийски градски съд-гражданска колегия и в Окръжен съд-Враца-наказателна колегия, че решенията на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 3/04.02.2020 г. за определяне на датата, часа и мястото на провеждане на писмения изпит по всеки конкурс, са обнародвани в ДВ, бр. 12/11.02.2020 г., както следва:

• ЗА „СЪДИЯ“ В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД-ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ – дата – 20 март 2020 г. /петък/, час – 9:00 ч., място – зала № 42, сградата на Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, гр. София

  • ЗА „СЪДИЯ“ В ОКРЪЖЕН СЪД-ВРАЦА-НАКАЗАТЕЛНА КОЛЕГИЯ – дата – 27 март 2020 г. /петък/, час – 9:00 ч., място – зала № 42, сградата на Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, гр. София

Разпределението на кандидатите по зали е публикувано на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, в раздел Важно/Конкурсни процедури.

Кандидатите ще се допускат в залата от 8:00 ч., след представяне на лична карта и полагане на подпис в присъствен списък. Същите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Съгласно Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин, непозволяващ ползването й.

About De Fakto

Проверете също

Будимир Куйович оттегли молбата за предсрочно освобождаване, нямало смисъл

Изненадващо, пред съда, Будимир Куйович оттегли молбата си за условно предсрочно освобождаване. Не посочи ясни …

Становище на ВСС: По Конституция може да има независим прокурор, който да разследва Главния

Конституционните правомощия на главния прокурор за надзор за законност и методическо ръководство върху всички обвинители, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.