Последни новини
Home / Законът / Министерството на правосъдието е изпратило до ОАЕ искането за екстрадицията на Васил Божков

Министерството на правосъдието е изпратило до ОАЕ искането за екстрадицията на Васил Божков

Defakto.bg

 

Искането за екстрадиция на Васил Божков и приложените  към него документи  е изпратено в събота, 15 февруари от Министерството на правосъдието до българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ),  съобщи пресцентърът на ведомството.  Всички документи са преведени на арабски език.

Писмото на министър Данаил Кирилов до министъра на правосъдието на ОАЕ и документите по екстрадицията, ще бъдат предадени по дипломатически път.

Последващите действия по молбата за екстрадиция са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ, посочват от  пресслужбата на правосъдното министрество.

Преводът на документите за екстрадирането на бизнесмена Васил Божков, които са над 200 страници, е готов от събота, а днес ще бъде изпратен “в хартиен вариант” на Обединените арабски емирства, заяви тази сутрин  главният прокурор Иван Гешев пред БНТ.

Срещу Божков задочно са повдигнати 11 обвинения. В началото те бяха седем, сред които ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство към престъпление по служба. По.късно бе оповестено, че хазартният бос е разследван и за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с убийства, принуди и изнасилвания от 2012 г. , но досега прокуратурата не е обявила нищо конкертно.  В края на миналата седмица бяха повдигнати и още обвинения за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред.

About De Fakto

Проверете също

Лозан Панов разпореди във ВКС да се образуват дела и обявяват постановени съдебни актове

Със заповед от 31.03.2020 г. председателят на Върховния касационен съд (ВКС) разпореди да бъде създадена …

Нов Кодекс изисква лоялност и учтивост от служителите в държавната администрация, никакви облаги по служба

Нов  Кодекс за поведение на служителите в държавната администрация, въвежда  по-високи стандарти за поведение на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.