Последни новини
Home / Законът / Промените в извънредния закон излизат утре в „Държавен вестник“

Промените в извънредния закон излизат утре в „Държавен вестник“

Defakto.bg

Въпреки предвижданията на правосъдния министър Данаил Кирилов от сутринта за второ вето върху извънредния закон, такова няма. Измененията в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение излизат в утрешния брой на „Държавен вестник“.

Те бяха окончателно гласувани малко преди полунощ на 6 април. Най-популярните промени са свързани с делата, по които процесуалните срокове ще продължат да текат и по които ще се провеждат открити съдебни заседания, намаляването на глобите за неспазване на наложените със заповедите на здравния министър забрани, свеждането на „екстрата“ да няма последици от забави в плащанията до вноските по кредити и лизинги, корекции в схемата 60/40, както и спиране на партийните субсидии, докато трае извънредното положение.

Част от измененията ще влязат в сила веднага, други – като разширения списък с подлежащи на разглеждане дела – 7 дни по-късно.

В утрешния „Държавен вестник“ ще бъдат публикувани също промените в Закона за бюджета, както и решението за „даряване“ на заплатите на депутати, министри, шефове на държавни и изпълнителни агенции, както и на политическите кабинети.

About De Fakto

Проверете също

Годишният доклад на Лозан Панов за съдилищата: Нарастване на „сложните“ дела, неравномерна натовареност, агресивна медийна среда (допълнена)

Сотир Цацаров атакува с питането: Кога ВКС ще се произнесе за сроковете на проверките на …

Парламентарното мнозинство прие отчета на Цацаров за КПКОНПИ, без дума за „Апартаментгейт“

Ако президентът назначава комисията нищо няма да се промени, обяви нейният председател Със 131 гласа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.