Последни новини
Home / Законът /   Вицепрезидентът Маргарита Попова: Децата ми нямат влогове за милиони в КТБ

  Вицепрезидентът Маргарита Попова: Децата ми нямат влогове за милиони в КТБ

Defakto.bg

Децата ми нямат влоговe за милиони левове в КТБ, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред Defactolegal.  „Истинноста и чистотата на една информация много често зависи от източника, който я разпространява“, коментира още Попова.

Повод за разговора  бе изявление на адвоката на Цветан Василев, собственик на КТБ , Константин Симеонов. Пред bTV той заяви,  че публикуваните списъци с имена на вложители в КТБ са манипулирани.  Симеонов  даде пример с вицепрезидентката Маргарита Попова:„Роднините на вицепрезидентката Маргарита Попова ги няма в списъците“. В първоначалните списъци се виждало,че нейните син и дъщеря имали над един милион, а в публикуваните –  имената им отсъстват. Бившият прокурор Роман Василев фигурирал със спестявания над  600 хил. лева, но сега това не се виждало.1413216367_7_559x_[1]

Според Симеонов в оповестените списъци  умишлено са оставени предимно магистрати. На въпрос кой стои зад манипулациите,  Симеонов бе категоричен: „Делян Пеевски и хората зад него. Ние сме олигархична държава с изключително подчинена на тази олигархична държава прокуратурата“.

Поисканото от главния прокурор Сотир Цацаров  съдействие от Съвета на Европа заради  забавената екстрадция на Цветан Василев от Сърбия и  липсата на отговор на поредицата от искания за нея, адвокатът обяви за  намеса във вътрешните работи на една суверенна държава.  А по повод съобщението на прокуратурата, че  на 21 май 2015 година е изпратено поредно писмо, което включва и повдигането на ново обвинение, адвокат Симеонов заяви, че такова нещо не му е известно.

„Такова обвинение не е предявявано нито на г-н Василев, нито на неговите адвокати. Това се било случило на 21 май миналата година, но аз нямам информация за такова нещо.“

Според него всичко около КТБ е режисирано.  „Той (Сотир Цацаров – б.р.) и везните държи, за съжаление… Проблемът е с липсата на независимост при него, иначе той е умен и интелигентен човек“.

Цветан Василев нямал намерение да се прибира в България, защото „не може да се счита, че в България го очаква един справедлив процес“.   Той се чувствал средно добре „от гледна точка на това, което става в България“. Живеел под наем, нямал охрана.

Още за списъците: В. „Сега“: Съдебна власт е пропускала да декларира тлъсти влогове в КТБ

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

За мен е привилегия да пристъсвам на Общото събание на адвокатите в България – това …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.