Последни новини
Home / Коментари / И все пак – кой фалира КТБ?!

И все пак – кой фалира КТБ?!

Defakto.bg

LH.0c1fe9a23ad2ff2a52cd6a02b8df9bfe[1] Лилия Христовска

Публикуваните списъци на вложители в КТБ  нажежиха атмосфeрата, тръгнаха опровержения, спекулации и критики за манипулации.  Адвокатът на Цветан Василев не се подвоуми да  заяви, че от списъците липсват имена, които преди оповестяването са фигурирали. Видна политичка от ГЕРБ пък много се стара да пренасочи вниманието към спестовниците на съдебната власт, за да се изчисти имиджа на политиците, че са били най-мощните вложители в  КТБ.

Тъй умело, от ума на дума,  сред хляб и зрелища, общественото внимание се пренасочва.  Аха да излезе, че вложителите са отговорни за краха на най-толерираната банка в държавата.  Да ама не!

Първо – Да имаш спестявания не е престъпление,  ако източниците на всеки лев са законни и за тях са  платени данъци!

 Второ – На кой не беше известно, че КТБ предоставя най-високи лихви по депозитите, стигащи и до 7%, без да броим преференциалните,  нещо което се оказа твърде привлекателно за огромната част от вложителите й – физически и юридически лица.

И защо не ? Нито е забранено, нито е престъпно. Е, за по-алчните, наказанието е свише.

Трето – Мажоритарният собственик на банката Цветан Василев не само бе фаворизиран и хвален от властта, а преди години не друг, а  зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов му връчи отличието за  финансист на годината?!

Четвърто – Важно е  властите да се вгледат в депозитите на онези,  чиито спестявания рязко се разминават с месечните възнаграждения или с имуществените им декларации.  И да се търсят отговорност от сгазилите лука.  Но на всички, а не само на подбрани  имена!

 Пето – Препирните кой колко има, откъде и защо, са разбираеми,  когато иде реч  за публични личности.  Но обичайното любопитството в случая  няма да  скрие основния  въпрос –   – кой причини фалита на КТБ и кой  източва средства от нея?

Защо  невинните данъкоплатци ще плащат чужди сметки за милиарди, докато авторите на грабежа трупат свои сметки, които  зорко  пазят във всякакви офшорки. Това е въпросът!

 


Маргарита Попова: Децата ми нямат влогове за милиони в КТБ

Етичната комисия на ВСС проверява магистратите от КТБ

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: Защо никой не забелязва горилата в нашата конституция?!

„Не смятам, че ВКС и той си е продал душата, след като това направи ръководството …

Обективно за случая „Нексо“, КТБ и дизеловия двигател по пътя към целта

  Петър Обретенов Трябва да се признае, че България се оказа тясна за амбициите на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.