Последни новини
Home / Без категория / Почина Петър Василев

Почина Петър Василев

Defakto.bg

PVASILEVПочина генерал-майор Петър Василев, една от емблематичните фигури
в затворното дело у нас. Човекът, който свято вярваше, че затворът не е място за изтезание и всеки има право да получи своя шанс. Юристът, който твърдо застана зад отпадането на смъртното наказание и до последно работеше за реформата на българските затвори. Отиде си приятел.
Роден на 1 февруари 1951 г. През 1972 г. се дипломира в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Четири години по-късно започва работа в системата на затворите. Преминава през много служби и длъжности. Бил е зам.-началник на Софийския затвор, прокурор в Главна прокуратура, зам.-началник на Главното управление на местата за лишаване от свобода. От 2001 г. е главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. През 2004 година, с указ на Президента на Република България, е удостоен със звание генерал-майор.
Пенсиониран на 29 януари 2011 година.

Поклон пред паметта му!

Погребението ще се състои на 17.02.2016 г.от 10 часа, (а не както първоначално бе съобщено от 10,30 ‘ч.)  в ритуалната зала на траурна агенция „Мира“ (срещу входа на Централни софийски гробища)

About De Fakto

Проверете също

ВКС потвърди доживотен затвор за брутално убийство, извършено с безпощадна жестокост

Георги Иванчев ще изтърпява наказание „доживотен затвор“ за умишленото убийство на приятелката му Поля Д. …

ВАС „отмени “ солидни санкции на ректора ЮЗУ за конфликт на интереси поради грешки на КПКОНПИ при налагането им

Върховният административен съд реши окончателно спора за допълнителните възваграждения, които ректорът на ректора Югозападния университет …

2 коментара

  1. Има хора, които като ни напуснат – местата им остават празни завинаги! Такъв човек си отиде! Мир на душата ти, приятелю!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.