Последни новини
Home / Законът / Самоуби се съдия в София

Самоуби се съдия в София

Defakto.bg

Прокуратурата е започнала разследване за смъртта на столичен съдия, съобщиха от ведомствения пресцентър. Най-вероятно става дума за самоубийство. Починалият е Цветан Ценов от Софийския районен съд, командирован в търговското отделение на СГС. „Има такъв съдия“, потвърдиха от Софийския градски съд. Според публичните данни той се е занимавал с делото за фалита на ЦСКА.

Ето пълното съобщение на прокуратурата:

„Около 3.50 ч. на 18.02.2016 г. екипи на Бърза помощ и столичната полиция са се отзовали на сигнал за намерено тяло на мъж в непосредствена близост до бл. № 515 в кв. „Връбница”. Констатирана била смъртта на починалия и неговата самоличност – Ц.Ц., на 39 г., за когото е установено, че е съдия в Гражданското отделение на Софийския районен съд, доскоро командирован в Софийски градски съд.

Първоначалните данни и оперативни версии, въз основа на които е започнало разследването, сочат, че починалият е скочил от междуетажна площадка на посочената жилищна кооперация и смъртта е настъпила от травматичните увреждания вследствие на падането. Окончателното потвърждаване на въпросната версия обаче налага провеждането на аутопсия, оглед на жилището му (намиращо се в същия блок) и съдебно-медицинска експертиза. Поради наличните първоначални данни, досъдебното производство е започнало за престъпление по чл. 127, ал.1 НК – подпомагане или склоняване към самоубийство.“

Последва съобщение на СГС:

„Съдия Цветан Ценов, председател на 5 състав в „Търговско отделение“ в СГС е открит мъртъв тази нощ. Съдия Ценов бе камандирован в СГС от 23.12.2015 г. от Софийски районен съд. По негово настояване от 22.02.2016 г. той трябваше да се върне на работа в СРС.

Софийски градски съд изказва дълбоки съболезнования на семейството и близките на съдия Ценов.“

След обедната почивка темата за кратко занима и ВСС. Председателстващият Димитър Узунов изрази съболезнования на близките на съдия Ценов от името на всички кадровици.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.