Последни новини
Home / Законът / Лечков осъди прокуратурата да му плати обезщетение от 16 000 лв.

Лечков осъди прокуратурата да му плати обезщетение от 16 000 лв.

Defakto.bg

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков е осъдил прокуратурата да му плати обезщетени от почти 16 000 лева, съобщи “Правен свят”, позовавайки се на “Дарик”. Решението е на Сливенския окръжен съд и е за незаконно обвинение по едно от шестте дела, по които Лечков беше съден и оправдан.

Обезщетение е за това, че Лечков беше обвинен, че през 2010 г. като кмет е използвал служебното си положение, за да набави облага за 5600 лв. за частна фирма от ремонта на оградата на Трето основно училище.

Бившият футболен национал беше кмет на Сливен от 2003 до 2011г. По това дело той е поискал 50 хил. лева обезщетение за имуществени и 1000 лева за неимуществени вреди, но съдът призна обезщетение за неимуществени вреди в размер на 15 хил.лв и имуществени вреди в размер на 959 лева, съобщи съдия Мартин Данчев, говорител на съда в Сливен.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

About De Fakto

Проверете също

Съдии от ВКС и министър Янаки Стоилов обсъдиха проблемите с работата на ЕИСС и тромавата процедура за конкурсите

В Съдебната палата в София и. ф. председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Дария Проданова …

Адвокат Валя Гигова: Правото на труд отстъпва пред нуждата да бъде гарантиран животът и здравето на гражданите

Изискването за зелен сертификат за работещите в редица обществени места на закрито не противоречи на …

Един коментар

  1. Здравейте казвам се Данаил Лазаров от град Варна на 30 години и при мен в момента се получава това, че аз бях несправедливо обвинен от варненската полиция в лицето на второ РПУ на МВР-Варна чрез подправени показания на свидетели като полицията умишлено и съзнателно е накарала единия свидетел да лъжесвидетелства срещу мен и също да даде показания от името на баба си, която изобщо не е била разпитвана, както и да я разпише от нейно име в протоколите за показанията и по този начин е сформирано обвинението срещу мен и моя съпроцесник и ние бяхме признати за виновни от съда за нещо в което аз нямам никаква вина. Свидетелите също им казват това на съда, но никой не се интересува вече от истината! Който иска може подробно да се запознае с моя случай от форума на сайта lex.bg от този линк: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=61557

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.