Последни новини
Home / Без категория / Предлагат: Уволнение за съдия, работил по фалита на ТВ 7

Предлагат: Уволнение за съдия, работил по фалита на ТВ 7

Defakto.bg

Съдията по фалита на ТВ 7 Ивайло Родопски да бъде уволнен – това единодушно предлага съставът по неговото дисциплинарно дело. ВСС ще вземе решение в четвъртък.
Дисциплинарката срещу Родопски започна по предложение на бившия правосъден министър Христо Иванов. Това стана след цялостна проверка на дейността на синдика Панайот Велков, тръгнала заради скандала „Белведере“. На базата на тази проверка Иванов поиска наказания за двама съдии – Румяна Ченалова и Ивайло Родопски. Родопски, бивш шеф на районния съд в Костинброд, беше командирован в търговското отделение на Софийския градски съд. Новото ръководство обаче го откомандирова.
В предложението си Христо Иванов бе посочил допуснати от Родопски служебни нарушения по дело на СГС от 2014 г. Пред журналисти тогава министърът обясни, че нарушенията представляват действия и бездействия, накърняващи престижа на съдебната власт, във връзка с работата на съдия Родопски по дело за фалита на ТВ7.
В дневния ред на ВСС за 25 февруари е и друго дисциплинарно дело – срещу военния прокурор Адалберт Кръстев. Поводът бе образувано от прокуратурата дело срещу него за неистинско медицинско, представено от магистрата на конкурс за частни съдебни изпълнители. По този случай наказателната отговорност бе заменена с административна сакнция. Дисциплинарният състав на Кръстев от ВСС предлага той да бъде наказан с намаление на заплатата.

About Елена Енчева

Проверете също

Асоциацията на прокурорите в България отбеляза с прочуствени слова 25 години от създаването си

  В Съдебната палата в София се проведе тържествена конференция по повод 25 години от …

ВКС потвърди решение за контрабанда на хероин в особено големи размери през ГКПП „Капитан Андреево“

ВКС потвърди решението на Апелативен съд – Пловдив по делото срещу Вахид Х. и Мохаммадали …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.