Последни новини
Home / Законът / Сотир Цацаров: Не ръководя шпицкоманда

Сотир Цацаров: Не ръководя шпицкоманда

Defakto.bg

След като досега мълча по сериозните обвинения, отправени от следователя Бойко Атанасов, Сотир Цацаров се изказа днес. Преди това отиде на крака в столичното следствие на среща с магистратите, продължила над два часа.

Столичните следователи не споделят твърденията, че е създадена шпицкоманда за политически поръчки, заяви Цацаров на излизане. – това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след среща в столичното следствие, цитиран от електронни медии. Атанасов публично описа как делата срещу висшите етажи на властта се превръщат в оръдие за страхуване и държане в зависимост на политици и бизнесмени. И с тази задача е натоварено спецзвеното „Антикорупция” към СГП.

Очи в очи

„Не останах с впечатлението, ако мога да се изразя по възможно най-деликатния начин, че колегите на следовател Атанасов подкрепят основните тези, които той изрази“, заяви днес Цацаров. Каза също, че поискал от магистрата (присъствал на срещата като кадър на следствието) да изрази позициите си, но при условие, че се гледат очи в очи. Чул обаче само изявление от него, че подкрепя всичко, което е казал по медиите.
Не мога да създам шпицкоманда от 90 души“, на свой ред бе категоричен Цацаров, макар подобна бройка да не е споменавана. Той бе категоричен – не приема изявленията на следователя и те не отговарят на истината.
Ще накажат шефа на столичното следствие

Разкритията на Атанасов все пак ще дадат, макар и минимален резултат – наказание чака шефа на столичното следствие Иван Иванов, стана ясно от изявленията на главния прокурор. Повод са нарязаните документи за КТБ, открити в контейнерите пред следствието отново по данни на Атанасов. На това вчера бе посветен репортаж на бТВ.

Няма нито едно унищожено доказателство, извършена проверка установила, че това са работни копия на протоколи, опонира Цацаров. Определи обаче изхвърлянето като „пълна глупост“ и „безхаберие“, за които ще бъде наказан Иван Иванов. Твърдението, че са унищожени документи по делото за КТБ обаче нарече „плитък сценарий”.
За себе си Цацаров увери, че не е встъпил в длъжност след корупционна сделка между политици.

Междувременно прокуратурата публикува докладната с резултатите от проверката в столичното следствие. Можете да я видите на www.prb.bg
Не другарски съд, а пуч
Бойко Атанасов коментира, че това е била една среща като на Коледа – всеки е получил каквото е поискал. А атмосферата приличала даже не на другарски съд, а на пуч, цитира го БНР. Магистратът прогнозира, че всичко ще приключи със смяната на шефа на следствието.

А по повод привикването му в етичната комисия на ВСС на 7 март попита защо кадровиците са се заинтересували от твърденията му едва след като ги е направил и медийно достояние.

About De Fakto

Проверете също

Адвокатска колегия Смолян подкрепя призива на ОСА за защита на адв. Ина Лулчева от нападки на гл. прокурор Иван Гешев

   Адвокатите от Смолян настояват ВСС да се занимае с поведение на Иван Гешев, а …

ВКС : Конституционно нетърпимо е с проверки прокуратурата да навлиза в правомощията на изпълнителната власт

Съдебната  съдебната власт в лицето на прокуратурата навлиза в правомощията на друга (изпълнителната) власт, което …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.