Последни новини
Home / Законът / Етичната комисия на ВСС изслушва Атанасов и опоненти за шпицкомандата в прокуратурата

Етичната комисия на ВСС изслушва Атанасов и опоненти за шпицкомандата в прокуратурата

Defakto.bg

Има ли шпицкоманда в прокуратурата по делата срещу хора от властта, унищожавани ли са документи по казуса КТБ – въпросите застават на вниманието на етичната комисия на ВСС утре. По тях ще свидетелстват повдигналият темата следовател Бойко Атанасов и контрасвидетели, също магистрати.

На заседанието на комисията от 10 ч. на 7 март освен Атанасов са поканени и 26-те столични прокурори и следователи, които миналата седмица обвиниха колегата в изкривяване на фактите и действителността и настояха също да бъдат изслушани. Поканата е предадена на шефа на столичното следствие Иван Иванов, каза председателят на етичната комисия Ясен Тодоров. Иванов е на челно място в контраподписката срещу Бойко Атанасов. След  разкритията за унищожените документи Иванов бе заплашен с отстраняване.

Утре ще се види колко от 26-те ще се явят, надали ще дойдат всички, предположи Ясен Тодоров. В подобни случаи с многобройни свидетели, заели една позиция, обичайно се явявали неколцина от тях. Те говорели и от името на останалите, както е било с обвинителите на бившия шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов. Дали все пак опонентите на Бойко Атанасов ще бъдат допуснати до изслушване трябва да реши цялата етична комисия в началото на заседанието си.

Проверката започна по искане на главния прокурор Сотир Цацаров след публичните разкрития на Бойко Атанасов. После дойде писмото от 26-мата.

Междувременно инициативата “Правосъдие за всеки” откри подписка в защита на следователя Атанасов.

 

About De Fakto

Проверете също

Делото “Сарафово” тръгва на втора инстанция на 9 юни

Апелативният специализиран наказателен съд започва разглеждането на делото за терористичния акт на летище „Сарафово“ като …

Ексвоенният министър Николай Ненчев окончателно оправдан по делото за МиГовете

С окончателно решение на ВКС бившият министър на отбраната Николай Ненчев е оправдан по обвинението …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.