Последни новини
Home / Законът / Етичната комисия на ВСС изслушва Атанасов и опоненти за шпицкомандата в прокуратурата

Етичната комисия на ВСС изслушва Атанасов и опоненти за шпицкомандата в прокуратурата

Defakto.bg

Има ли шпицкоманда в прокуратурата по делата срещу хора от властта, унищожавани ли са документи по казуса КТБ – въпросите застават на вниманието на етичната комисия на ВСС утре. По тях ще свидетелстват повдигналият темата следовател Бойко Атанасов и контрасвидетели, също магистрати.

На заседанието на комисията от 10 ч. на 7 март освен Атанасов са поканени и 26-те столични прокурори и следователи, които миналата седмица обвиниха колегата в изкривяване на фактите и действителността и настояха също да бъдат изслушани. Поканата е предадена на шефа на столичното следствие Иван Иванов, каза председателят на етичната комисия Ясен Тодоров. Иванов е на челно място в контраподписката срещу Бойко Атанасов. След  разкритията за унищожените документи Иванов бе заплашен с отстраняване.

Утре ще се види колко от 26-те ще се явят, надали ще дойдат всички, предположи Ясен Тодоров. В подобни случаи с многобройни свидетели, заели една позиция, обичайно се явявали неколцина от тях. Те говорели и от името на останалите, както е било с обвинителите на бившия шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов. Дали все пак опонентите на Бойко Атанасов ще бъдат допуснати до изслушване трябва да реши цялата етична комисия в началото на заседанието си.

Проверката започна по искане на главния прокурор Сотир Цацаров след публичните разкрития на Бойко Атанасов. После дойде писмото от 26-мата.

Междувременно инициативата “Правосъдие за всеки” откри подписка в защита на следователя Атанасов.

 

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.