Последни новини
Home / Законът / Главният прокурор: И съдът да отговаря за провала на знакови дела

Главният прокурор: И съдът да отговаря за провала на знакови дела

Defakto.bg

Прокуратурата свърши своята работа по делата срещу Цветан Цветанов и Христо Бисеров и не само тя е отговорна за провала на знакови процеси. Това обяви Сотир Цацаров пред БНТ.

Вчера пред ВСС следователят Бойко Атанасов даде пример, че ден след като от парламентарната Делян Пеевски заплаши Цветан Цветанов с правосъдие, делото срещу ексшефа на МВР е отишло в следствието.

„А на кой ден да дойде делото? На по-следващия, на по-третия ден? Тоест отново разиграваме схемата Пеевски-Цветанов и какво ли още не. Хайде да го поставим така въпроса. Конкретният депутат е от ДПС. Тук чия поръчка изпълняваме? Някой може ли да ми отговори?”, коментира Цацаров. И не даде отговор.

За разкритията на Бойко Атанасов обяви: „Неговата теза от кого, как и защо е внушена на мен ми е съвсем ясно. Интересите, чиито обслужва, и те са ми ясни. Точно по тази причина аз си мисля, че следователят Бойко Атанасов трябва да говори. Да говори, да показва как вади изрезки от кошовете за боклук, защото всичко друго ще създаде усещането, че нещата се покриват. И прокуратурата, и следствието си вършат работата. Това е свободна държава. Всеки може да говори каквото си иска. По-добре е да го говори високо, да го говори свободно, за да бъде чуто. Оттук нататък всеки има интелект и разум дали да му вярва, или не”.

Запитан защо, след като обвинението си е свършило работата, Цветан Цветанов и Христо Бисеров са оправдани, Цацаров заяви: „Оправдателните присъди станаха прекалено много, а присъдите не ги раздава прокуратурата, не ги дава прокуратурата. Оправдателните присъди станаха прекалено много и е крайно време всеки да поеме своята отговорност за това, което прави. Аз и колегите ми имаме пълно съзнание за отговорността, пък и степента на обществено недоверие, която съществува към нас. Само че в съдебната власт освен прокуратурата, защото към нея е и следствието, има и съд. Всеки да отговаря за това, което прави. Отговорността е обща. Дайте да не прехвърляме всичко върху прокуратурата”.

About De Fakto

Проверете също

Зарков: Трябва активно да се включим в дебата за Европейския акт за свобода на медиите, да не чакаме да ни кажат какво да правим

Една от препоръките на ЕК в новия доклад за върховенството на закона за България ще …

Турски гражданин е задържан и привлечен като обвиняем за недекларирана валута на стойност 3 056 698 лева

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство М.Г.,   на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + nineteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.