Последни новини
Home / Без категория / Четин Казак: ДПС пулсира със сърцето на Доган!

Четин Казак: ДПС пулсира със сърцето на Доган!

Defakto.bg

Решението на Конституционния съд за здравната реформа на Петър Москов е един от успехите на опозицията, обяви Четин Казак по бТВ. Той е номиниран за председател на ДПС на мястото на отлъчения Лютви Местан.

„Това е един от ефектите от вота на недоверие – една от най-уважаваните институции потвърди и нашата теза. Крайно време е управляващите да си вземат бележка от това решение и да преразгледат цялостната политика в здравеопазването”, каза Казак. И не изключи предсрочни избори, ако „нестабилността на управляващата коалиция и раздорите в нея продължат”.

Вчера с 11 срещу 1 гласа КС обяви за противоконституционно разделянето на медицинската помощ в основен и допълнителен пакети, които щяха да се  актуализират веднъж годишно с наредба на министъра на здравеопазването. Разпоредбата в Закона за здравното осигуряване бе оспорена от опозиционни депутати.

А Четин Казак впечатли с друг коментар-откровение, извън здравната реформа.

Единственият и незаменим лидер на ДПС е д-р Ахмед Доган. Цялата партия пулсира със сърцето и душата на своя лидер”, очерта темелите на партийния живот Казак, в момента член на триумвирата, временно оглавил ДПС. Съотвено и решението кой да стане председател трябва да се съгласува с „основателя”, дообясни кандидадът. Изборът ще е на национална конференция на 24 април.

Признанието не е изненадващо. Но е красноречиво, особено след като ДПС е  фактор за всички реформи, включително и съдебната.

За сигурността на границата Четин Казак обяви, че се надява институциите да работят в унисон с правомощията и отговорностите си. „Актове на самоуправство и на лични инициативи не трябва да бъдат поощрявани”, допълни той.

About De Fakto

Проверете също

Ръкопляскания за неповторимата Татяна Лолова! Сбогом!

Любимата на няколко милиони зрители българска актриса Татяна Лолова почина тази сутрин на 87-годишна възраст, …

Почина съдия Петър Стоянов, бивш член на ВСС

На 15 март 2021 г. ни напусна полковник Петър Стоянов – член на Висшия съдебен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.