Последни новини
Home / Без категория / Четин Казак: ДПС пулсира със сърцето на Доган!

Четин Казак: ДПС пулсира със сърцето на Доган!

Defakto.bg

Решението на Конституционния съд за здравната реформа на Петър Москов е един от успехите на опозицията, обяви Четин Казак по бТВ. Той е номиниран за председател на ДПС на мястото на отлъчения Лютви Местан.

„Това е един от ефектите от вота на недоверие – една от най-уважаваните институции потвърди и нашата теза. Крайно време е управляващите да си вземат бележка от това решение и да преразгледат цялостната политика в здравеопазването”, каза Казак. И не изключи предсрочни избори, ако „нестабилността на управляващата коалиция и раздорите в нея продължат”.

Вчера с 11 срещу 1 гласа КС обяви за противоконституционно разделянето на медицинската помощ в основен и допълнителен пакети, които щяха да се  актуализират веднъж годишно с наредба на министъра на здравеопазването. Разпоредбата в Закона за здравното осигуряване бе оспорена от опозиционни депутати.

А Четин Казак впечатли с друг коментар-откровение, извън здравната реформа.

Единственият и незаменим лидер на ДПС е д-р Ахмед Доган. Цялата партия пулсира със сърцето и душата на своя лидер”, очерта темелите на партийния живот Казак, в момента член на триумвирата, временно оглавил ДПС. Съотвено и решението кой да стане председател трябва да се съгласува с „основателя”, дообясни кандидадът. Изборът ще е на национална конференция на 24 април.

Признанието не е изненадващо. Но е красноречиво, особено след като ДПС е  фактор за всички реформи, включително и съдебната.

За сигурността на границата Четин Казак обяви, че се надява институциите да работят в унисон с правомощията и отговорностите си. „Актове на самоуправство и на лични инициативи не трябва да бъдат поощрявани”, допълни той.

About De Fakto

Проверете също

Заключение на ген. адвокат: Закриването на Специализарания наказателен съд не противоречи на правото на ЕС

Гнералният адвокат Сampos Sanchez–Bordona  от  Съда на ЕС обяви в закючение, че  закриването на специализирания …

Общото събрание на Гражданската и Търговската колегии на ВКС отклони тълкувателно решение за отводите на съда

Общото събрание на Гражданската и Търговската колегии на ВКС отклонява предложението за постановяване на тълкувателно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + seven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.