Последни новини
Home / Законът / Волен Сидеров се споразумя с обвинението и остава депутат

Волен Сидеров се споразумя с обвинението и остава депутат

Defakto.bg

Депутатът и лидер на “Атака” Волен Сидеров и прокуратурата са се споразумели по три дела за наказания пробация. Софийският градски съд ще заседава и по трите случая на 14 март. Ако споразуменията бъдат одобрени от съда, те влизат в сила. А пробацията ще позволи на Сидеров да остане депутат – по конституция народните представители напускат парламента, ако излежават присъда лишаване от свобода.

Лидерът на “Атака” се е признал за виновен за скандала в Батак по време на честването на Васи Левски на 17 май 2011г.,  за нахлуването и блъскането на студенти в НАТФИЗ на 23 октомври 2015 г. и за случая спречкването с екип на телевизия СКАТ до Народното събрание на 21 май 2013 г.. И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата. Договореният с прокуратурата срок на мерките е от 6 до 9 месеца.

За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки.

Срещу Сидеров в Софийския градски съд се водят още две дела – за хулиганството по въздух и земя – на летище Варна и за “инспекцията”, която направи ведно с Чуколов на клекшоп на ул.”Раковска” в столицата.

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.