Последни новини
Home / Законът / Волен Сидеров се споразумя с обвинението и остава депутат

Волен Сидеров се споразумя с обвинението и остава депутат

Defakto.bg

Депутатът и лидер на „Атака“ Волен Сидеров и прокуратурата са се споразумели по три дела за наказания пробация. Софийският градски съд ще заседава и по трите случая на 14 март. Ако споразуменията бъдат одобрени от съда, те влизат в сила. А пробацията ще позволи на Сидеров да остане депутат – по конституция народните представители напускат парламента, ако излежават присъда лишаване от свобода.

Лидерът на „Атака“ се е признал за виновен за скандала в Батак по време на честването на Васи Левски на 17 май 2011г.,  за нахлуването и блъскането на студенти в НАТФИЗ на 23 октомври 2015 г. и за случая спречкването с екип на телевизия СКАТ до Народното събрание на 21 май 2013 г.. И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата. Договореният с прокуратурата срок на мерките е от 6 до 9 месеца.

За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки.

Срещу Сидеров в Софийския градски съд се водят още две дела – за хулиганството по въздух и земя – на летище Варна и за „инспекцията“, която направи ведно с Чуколов на клекшоп на ул.“Раковска“ в столицата.

About De Fakto

Проверете също

Агенцията по вписванията: Руската църква е на руското посолство. МП: не сме компетентни да оповестяваме чии храмът

Руската църква е собственост на руското посолство. Това съобщиха от Агенцията по вписванията след запитване …

Задържаният с подкуп съдия от Търговище е временно отстранен от длъжност

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отстрани временно от длъжност съдията от Окръжен съд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.