Последни новини
Home / Законът / Съдия отхвърли споразумение на Волен Сидеров с обвинението

Съдия отхвърли споразумение на Волен Сидеров с обвинението

Defakto.bg

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не случи на съдия. След като миналата седмица той постигна споразумение с прокуратурата да бъде наказан с пробация по три дела, днес съдия Христинка Колева от Софийския градски съд отказа да одобри едно от тях. Престъпленията, извършени от народен представител, са с по-висока степен на обществена опасност и „споразуменото“ наказание в случая не е адекватно на извършеното, смята Колева.

Сидеров се споразумя с обвинението по три случая, за които му бяха повдигнати обвинения за хулиганство, посягане на полицай, принуда. Сделката и за трите бе пробация, изразяваща се в периодични срещи с пробационен служител и месечни удръжки от заплатата. Срокът на наказанието бе от 6 до 9 месеца.

Съдия Христинка Колева отхвърли споразумението за инцидент от 21 май 2013 г. пред парламента, когато Сидеров се спречква с журналист от „СКАТ“ и блъска униформен полицай. Сега това дело се връща на прокуратурата, която или трябва да го внесе с обвинителен акт или да постигне ново споразумение, с по-тежко наказание за депутата.

По останалите две дела споразуменията бяха одобрени от съда. Съдия Мариян Марков каза „да“ на сделката с прокуратурата за скандалното нахлуване на Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов в сградата на НАТФИЗ миналия октомври, когато двамата бяха заплашили студенти. За това лидерът на „Атака“ ще бъде наказан с 9 месеца пробация, включително 13 % удръжки от заплатата му за това време.

Съдът одобри и споразумението за скандала в Батак през 2011 г. по време на честването на Априлското въстание. По него пробацията е 8 месеца, включваща същата удръжка от заплатата – 13 %.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Бивша заместничка на Невена Зартова виждала два пъти Мартин Божанов – Нотариуса в кабинета й

Бивша  заместничка на бившия районен прокурор на София Невена Зартова съобщи пред Прокурорската колегия, че …

Един коментар

  1. петър Обретенов

    Голям шамар за прокуратурата. Вижда се светлина в тунела – съдиите започват да влизат в ролята си, която им е отредила Конституцията. Браво на съдия Колева. Да видим дали по – горните инстанции ще са на същата висота. Напоследък, все по – често стигам до убеждението, че обновлениета на съдебната система ще започне от по – младите магистрати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.