Последни новини
Home / Без категория / Юлиана Колева пред БНР: Не съм казвала на Бойко Атанасов да си ходи!

Юлиана Колева пред БНР: Не съм казвала на Бойко Атанасов да си ходи!

Defakto.bg

Случаят е изключително тежък и никой не бива да прави спекулации с него, заяви пред “Хоризонт” Юлиана Колева от Етичната комисия към Висшия съдебен съвет по повод информацията, че Комисията ще проверява и евентуален натиск, довел до самоубийството на съдията Цветан Ценов, което пък доведе до коментари за натиск върху председателя на Софийския градски съд. От Комисията са решили да изслушат родителите на починалия съдия след техните публични изяви, а чисто технологично проверката ще тръгне от конкретното дело, по което е постъпил сигнала (от Недим Генджев). Самото движение на делата може би ще ни ориентира в някакъв смисъл, уточни Колева.

Юлиана Колева обясни още, че част от твърденията на следователя Бойко Атанасов не могат да бъдат проверени и опроверга появилите се медийни интерпретации на нейно телевизионно интервю и конкретно твърдението, че е казала “Ако не му харесва, да си ходи!”:

Досега не ми се е случвало да се претворява така моя мисъл, която противоречи на целия ми натюрел и на типа ми на мислене.

Колева изрази съжаление за тази интерпретация и напомни, че в Етичната комисия са били единодушни за необходимостта да се проверят всички твърдения на следователя за нарушения.

Над две хиляди души подкрепиха следователя Бойко Атанасов във внесена вчера във Висшия съдебен съвет подписка, инициирана от “Правосъдие за всеки”. Подписката е отворена и в електронен вариант. В нея се изтъква, че Атанасов е единственият от системата на прокуратурата, който се е осмелил да разкаже публично за дела, които се използват за недопустимо въздействие върху действащи политици. Юлиана Колева коментира подписката така:

Всяко едно ангажиране в такъв мащаб не може да не бъде уважавано. В края на краищата това е начин, по който контролът има ефект върху органите – да активизират поведението си и да стигнат до проверки, които иначе в рутината на делниците трудно биха могли да планират.

Нямаме информация по поисканите от синдиците на КТБ списъци с влоговете на магистратите, съобщи още Юлиана Колева:

Изпратихме искане да ни бъде оказано съдействие, като ни бъдат изпратени всички списъци, които витаят в публичното пространство, в актуализиран и автентичен вид.

 

About De Fakto

Проверете също

Честито!

Честит рожден ден на адвокат Красимир Недев! В момента – резервен член на Висшия адвокатски …

Почина журналистката Илка Катрева

Починала е Илка Катрева, дългогодишен и известен варненски журналист, репортер и редактор в регионални и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.