Последни новини
Home / Без категория / Прокурор в атака: Бойко Атанасов има нЕкакъв проблем!

Прокурор в атака: Бойко Атанасов има нЕкакъв проблем!

Defakto.bg

Скандалът с шпицкомандата, за която говори следователят Бойко Атанасов, продължава в нови измерения. И разкрива манталитетно-речови особености на отговорни магистрати, замесени в него.

В понеделник етичната комисия на ВСС обяви намерение да изиска записа от срещата на Сотир Цацаров в столичното следствие от 23 февруари т.г., на която Атанасов е бил подложен на публичен линч, по думите му. Шефът на комисията Ясен Тодоров обаче направи уговорката – ще се запознаем със записа, ако прокуратурата ни го даде.

Сега сайтът „Биволъ“ публикува изказването на прокурора на КТБ Иван Гешев, направено на въпросния форум. Поместваме го с оригиналните речови и образни обрати на обвинителя от звеното, работещо по дела срещу хора от властта.

На 7 март, по време на изслушването му от етичната комисия на ВСС, Гешев, който е сред подписалите писмо срещу Атанасов, реагира емоционално. Отсече, че нищо от обвиненията на следователя не е вярно, много се обиди на „шпицкоманда”. А на шеговитата забележка на Соня Найденова, че шпицът е вид мило куче, което много обича да е до господаря си, избухна: „Видно е, че не съм и куче!”. После пред журналисти заяви, че разследването за КТБ ще приключи, като му дойде времето.

Ето какво казва отговорният прокурор на събранието в столичното следствие:

Прокурор Иван Гешев: Другото, което алтернативно мога да предложа лично пред него е да жали моето поведение пред ООН, Европейската комисия, президентството, Народното събрание… мисля, че това е достатъчно.

За трети отдел шпицкомандата, какво да ви кажа?

Женски глас: Значи, първи отдел сме, да се разбереме. И сме даже първи сектор. Ако трябва да сме точни.

Иван Гешев: Сектор ли е? Няма значение. Нали, извинявайте.

Значи за шпицкомандата кво да ви кажа, досега, никой не са убили, което се очертава проблем в работата им.

И сериозен при това. И ще ги помоля да се поправят. Няма Вартоломеева нощ, няма нощ на дългите ножове и въобще, трагедия, не се справят въобще добре.

В тая насока също се сещам, ето Тодорова [не се разбира] ще я посъветвам децата й, тука докато влизахме, да пуснат писмена молба до г-н Атанасов, че са се разболяли, преди да се разболеят задължително. Щото тя пуска много медицински и от това страда делото КТБ. Сериозно страда, това го казвам искрено.

Другото, което, по предложение към Антонова имам, предложението е да си смени презимето, или да препоръча на баща си да си смени името, щото явно това е някакъв проблем за г-н Атанасов, който също не мога да осъзная, но предполагам, ако можем да го осмислим заедно.

Женски глас: Ами ако може да го вербализира, да го каже.

Иван Гешев: Ми явно има нЕкакъв проблем с презимето, нEкаква фиксация така да се каже. Скоро разбрах в неделя, че имам сблъсък с лицето Атанасов. Нещо не ми се обръща езика да кажа „следовател“. Ма явно защото имам такива говорни дефекти. И сблъсъкът се изразява в това, че си направил отвод по дело, което аз съм наблюдавал, защото той не може да работи в екипен принцип с мене. Така, без да коментирам законовите предпоставки за отвод, дали можеш да работиш или не в екипен принцип със следовател, който наблюдава досъдебно производство приемаме, че правната му култура е широка, че има нещо, което аз не съм чел, и сигурно е прав, може да важи някой друг закон, а не НПК.  Проблемът е обаче, че към момента когато той си направи отвод, аз просто не съм от две години наблюдаващ прокурор по тва дело. Танев го видях, че седна някъде отпред. Обеща ми писмено да му обясни, че не съм наблюдаващ по това дело. Обаче г-н Атанасов продължава да твърди, че съм наблюдаващ по това дело.

Имам и една, така, препоръка ако позволите към всички колежки тука. Ще ме извините така за… леко… да не кажа нецензурното изречение, но ще ви препоръчам на всички колежки да не изхвърлят в контейнерите за боклук санитарни материали. [хихикане]. Защото логиката оттам следва санитарен материал, кръв, а не, извинявам се… [смехове] санитарен материал, клошар, кръв, убийство от шпицкоманда, ДНК експертиза. А те са много скъпи тия експертизи. И това, ако се приеме това мое становище, да бъде прието. Това го казвам без да говоря за г-н Атанасов, принципно го говоря. Нашата професия е много рискова, това е факт. На някой му изгаря бушона отвреме-навреме, друг пък му тече покрива, на мен определено ми капе покрива, обаче на некои се е наводнил и горния етаж тотална щета, пак не визирам абсолютно никой. И за това предлагам Колеги, чисто колегиално, да вземем да помогнем на следовател Атанасов. Уф пак казах следовател. Пак се изпуснАх. В тоя ред на мисли да му помогнем. Трети отдел да му обясни с какво се занимава, скоро никой не е умирал. Да му обяснят и втори и първи отдел. Имам идея, ръководството е тука, да му образува един сектор специално за него. Жалби. Той ще се чувства щастлив. Това са горе-долу идеите, които ми хрумват, а, бате Мильо го видях и него, бате Мильо да му прочете от Библията малко, там също е сериозно, щото едно време в Трето вършеше работа при наркодилъри, що да не свърши при г-н Атанасов.

Женски глас: Напускаме добрия тон вече.

Иван Гешев: Не, що да е добрия тон?

Женски глас: Отдавна излязохме от добрия тон.

Атанасов: Супер, върха сте.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Главните прокурори на България и Турция откриха съвместен форум за противодействие на тероризма

  Противодействието и неутрализирането на терористични престъпления, начините за идентифициране на терористични клетки, както и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.