Последни новини
Home / Законът / Софийският районен съд пуска електронни услуги по делата

Софийският районен съд пуска електронни услуги по делата

Defakto.bg

От вчера, 15 март 2016 г. , гражданите  могат да подават  по електронен път заявки на  интернет страницата на Софийския районен съд за предоставяне на “до пет граждански дела от архива, в рамките на един работен ден”, съобщава пресцентърът на съда.  Делата ще бъдат подготвяни и  предоставяни на заявителите за справка, на посочена от тях  дата и час, но не по-рано от седем дни.  Така  гражданите и адвокатите, ще могат да планират в по-голяма степен работния си график и да ограничат времето си на престой в съда, се казва в съобщението.   При злоупотреби от тяхна страна, същите ще бъдат лишавани от предоставената възможност за определен период.
Предоставената услуга от най-големия и натоварен съд в България е за да бъде подобрено  обслужването на гражданите, независимо от липсата на напълно интегрирана система за управление на делата и дългогодишната работа в условия на свръх натовареност.  ” Убедени сме, че всяко решение, което работи успешно в Софийския районен съд, който разглежда 30 % от делата на районно ниво в страната, ще може да бъде приложено безпроблемно във всеки друг съд”, смята СРС.

В съзвучие със съвременните тенденции за обмен на информация в социалните мрежи, Софийският районен съд вече има своя официална Facebook страница и профил в Twitter, информира още съдът.

About De Fakto

Проверете също

ВАС повторно потвърди отказа на кадровиците да разследват дисциплинарно Георги Ушев

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отново потвърди отказ на мнозинството в Съдийската колегия …

Президентството: Процедурата по връчване на мандата на ИТН е спазена

В съобщение до медиите от администрацията на президента уточняват, че преди държавният глава Румен Радев …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.