Последни новини
Home / Законът / Софийският районен съд пуска електронни услуги по делата

Софийският районен съд пуска електронни услуги по делата

Defakto.bg

От вчера, 15 март 2016 г. , гражданите  могат да подават  по електронен път заявки на  интернет страницата на Софийския районен съд за предоставяне на “до пет граждански дела от архива, в рамките на един работен ден”, съобщава пресцентърът на съда.  Делата ще бъдат подготвяни и  предоставяни на заявителите за справка, на посочена от тях  дата и час, но не по-рано от седем дни.  Така  гражданите и адвокатите, ще могат да планират в по-голяма степен работния си график и да ограничат времето си на престой в съда, се казва в съобщението.   При злоупотреби от тяхна страна, същите ще бъдат лишавани от предоставената възможност за определен период.
Предоставената услуга от най-големия и натоварен съд в България е за да бъде подобрено  обслужването на гражданите, независимо от липсата на напълно интегрирана система за управление на делата и дългогодишната работа в условия на свръх натовареност.  ” Убедени сме, че всяко решение, което работи успешно в Софийския районен съд, който разглежда 30 % от делата на районно ниво в страната, ще може да бъде приложено безпроблемно във всеки друг съд”, смята СРС.

В съзвучие със съвременните тенденции за обмен на информация в социалните мрежи, Софийският районен съд вече има своя официална Facebook страница и профил в Twitter, информира още съдът.

About De Fakto

Проверете също

Т. Дончева: Борисов не е в състояние да представи Плана за възстановяване, злепоставя страната

“Бойко Борисов смята, че викането му в парламента е посегателство на достойнството на особата, което …

Конкурс за ВКС попадна във въртележка на ВАС

Магистрати обсъждат идея “съд за пререкания” от смесен състав да е последна инстанция за кариерите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.