Последни новини
Home / Избрано / Съдът на ЕС блокира достъпа до сайтове на CARTIER и Montblanc, за да защити търговските им марки

Съдът на ЕС блокира достъпа до сайтове на CARTIER и Montblanc, за да защити търговските им марки

Defakto.bg

Искането на CARTIER и Montblanc да бъдат блокирани определени уебсайтове, с цел техните търговски марки да не бъдат компрометирани от продажби на евтини копия, бе удовлетворено от съда *

Картие Интърнешънъл ООД & Анор срещу Британските Телекомуникации Plc & Ors [2016] EWHC 339 (Ch) (23 Февруари 2016)

В настоящия казус се иска съдебна заповед за блокиране на достъпа до определени сайтове в съответствие с член 11 от Директива 2004/48/ЕО. Ищците имат регистрирани търговски марки, които те използват за реклама и продажба на своите луксозни стоки. Ответници са петте основни доставчици на интернет услуги („интернет доставчици“) в Обединеното кралство. Ищците заявяват, че някои сайтове са били използвани от техните оператори за извършване на нарушения на правото на запазена търговска марка , като са продавали стоки под тези марки, обикновено евтини имитации.

За да постанови блокиране на достъпа до уебсайт, съдът трябва да установи, че са изпълнени четири изисквания: интернет доставчиците следва да са посредници по смисъла на третото изречение на член 11, ползвателите и / или операторите на интернет страницата трябва да нарушават правото върху търговска марка(и) на ищеца (ищците), ползвателите и / или операторите на интернет страницата трябва да използват услугите на доставчиците на интернет услуги за извършване на нарушения и на интернет доставчиците трябва да им е известна извършваната нелегална дейност.

Търсената от ищците заповед трябва да съответства на целта, която се преследва законово с нея и това следва да се определи от следните фактори– относителната значимост на правата, които са засегнати и основанията за ограничаване на тези права, наличието на алтернативни методи, които са по-малко обременяващи, ефективността на мерките, които интернет доставчиците ще бъдат задължени да приемат, разходите по прилагането на тези мерки , възпиращият ефект на мерките,въздействието на тези мерки върху добросъвестните потребители на интернет и възможността уебсайтовете, предмет на решението, да бъдат заместени от други. След разглеждане на гореизброените критерии в рамките на настоящия казус съдът удовлетворява искането на ищците.

* Тази информация е специално извлечена от EuroCases  http://eurocases.eu  и е предоставена на  De Facto Legal

 

 Продуктът EuroCases е собственост на Апис Европа АД

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков решава проблеми, поставени от синдикати на затворите

Какво бе направено и какво предстои в социалния диалог между синдикати и Министерството на правосъдието …

Иван Гешев: Интересите на българските граждани са разменна монета за лични, политически и конюнктурни интереси  

„Ако непрекъснато се борим с последиците, никога няма да решим основните проблеми. А основните проблеми …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.