Последни новини
Home / Избрано / Съдът на ЕС блокира достъпа до сайтове на CARTIER и Montblanc, за да защити търговските им марки

Съдът на ЕС блокира достъпа до сайтове на CARTIER и Montblanc, за да защити търговските им марки

Defakto.bg

Искането на CARTIER и Montblanc да бъдат блокирани определени уебсайтове, с цел техните търговски марки да не бъдат компрометирани от продажби на евтини копия, бе удовлетворено от съда *

Картие Интърнешънъл ООД & Анор срещу Британските Телекомуникации Plc & Ors [2016] EWHC 339 (Ch) (23 Февруари 2016)

В настоящия казус се иска съдебна заповед за блокиране на достъпа до определени сайтове в съответствие с член 11 от Директива 2004/48/ЕО. Ищците имат регистрирани търговски марки, които те използват за реклама и продажба на своите луксозни стоки. Ответници са петте основни доставчици на интернет услуги („интернет доставчици“) в Обединеното кралство. Ищците заявяват, че някои сайтове са били използвани от техните оператори за извършване на нарушения на правото на запазена търговска марка , като са продавали стоки под тези марки, обикновено евтини имитации.

За да постанови блокиране на достъпа до уебсайт, съдът трябва да установи, че са изпълнени четири изисквания: интернет доставчиците следва да са посредници по смисъла на третото изречение на член 11, ползвателите и / или операторите на интернет страницата трябва да нарушават правото върху търговска марка(и) на ищеца (ищците), ползвателите и / или операторите на интернет страницата трябва да използват услугите на доставчиците на интернет услуги за извършване на нарушения и на интернет доставчиците трябва да им е известна извършваната нелегална дейност.

Търсената от ищците заповед трябва да съответства на целта, която се преследва законово с нея и това следва да се определи от следните фактори– относителната значимост на правата, които са засегнати и основанията за ограничаване на тези права, наличието на алтернативни методи, които са по-малко обременяващи, ефективността на мерките, които интернет доставчиците ще бъдат задължени да приемат, разходите по прилагането на тези мерки , възпиращият ефект на мерките,въздействието на тези мерки върху добросъвестните потребители на интернет и възможността уебсайтовете, предмет на решението, да бъдат заместени от други. След разглеждане на гореизброените критерии в рамките на настоящия казус съдът удовлетворява искането на ищците.

* Тази информация е специално извлечена от EuroCases  http://eurocases.eu  и е предоставена на  De Facto Legal

 

 Продуктът EuroCases е собственост на Апис Европа АД

 

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.