Последни новини
Home / Без категория / Магистрати се учат на детско правосъдие

Магистрати се учат на детско правосъдие

Defakto.bg

Психологически особености при децата, преживели насилие, сексуална злоупотреба с деца, провеждане на разпит на дете пострадало от престъпление – по тези теми ще дискутират 27 съдии и прокурори от страната в обучението си по детско правосъдие. То се провежда в Националния институт на правосъдието.

Тридневният обучителен модул е вторият поред, в който участват 27 магистрати от Варна, Враца, Ямбол и Плевен, съобщиха от правосъдното ведомство. Той е организиран в рамките на проект „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на младежкото правосъдие” по Тематичен фонд „Сигурност” на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, който се изпълнява от МП.

Участващите в обучението магистрати са от съдебните райони, в които се изграждат сини стаи за работа с деца, като първата от тях предстои да бъде открита във Варна в средата на април.

“Ролята на съдиите и прокурорите, ангажирани по делата с деца, е изключително важна при реформирането на процеса, свързан с детско правосъдие и отклоняването на малолетни и непълнолетни от съдебната зала.

 

About De Fakto

Проверете също

В памет на съдия Елица Йорданова

На 48 – годишна възраст ни напусна съдия Елица Йорданова, написаха от Софийския градски съд. …

Почина Цеко Йорданов

Почина о. р. полк. Цеко Йорданов – член на Висшия съдебен съвет в периода 2003 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.