Последни новини
Home / Законът / Софийският районен съд се сдоби със собствена марка

Софийският районен съд се сдоби със собствена марка

Defakto.bg

  В четвъртък  официално бе публикувана  марката на Софийския районен съд. Това е станало в брой  3/31.03.2016 г. (стр. 304-305) на официалния бюлетин на Патентното ведомство на Република България, съобщиха от съда.
 Марката представлява стилизирано изображение на абревиатурата на Софийския районен съд, съдържащо везна, писец и меч, като символи на справедливостта, писаното слово и принудителната сила на държавата, с която правото бива налагано в случаите на правонарушения. Тя е създадена и дарена на съда през 2013 г. от г-н Веселин Пенчев, член на Съюза на българските художници, секция Графичен дизайн, автор на над 50 графични знака, сред които са и тези на Химикотехнологичния и металургичен университет и на Българската федерация по тенис.
С предприетите действия за регистрация, Софийският районен съд е пионер в тази област, тъй като ще бъде не само първият орган на съдебната власт, но и въобще първата държавна институция в България със защитена марка. Чрез придобиването на правото върху марката, считано от датата на подаване на заявката на 15.07.2015 г. в Патентното ведомство, единствено Софийският районен съд ще може да я използва и да се разпорежда с нея.
Знакът, отличаващ графично най-големия и натоварен съд в България от всички останали правни субекти, е поставен на сайта на съда, на официалните страници във Фейсбук и Туитър, в съдебните сгради, поставя се и на служебната кореспонденция. Същият е вграден в настилката на алеята пред централния вход на новата съдебна палата на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, № 23, като олицетворение на успешните действия на Софийския районен съд в периода 2012-2015 г. за окончателно разрешаване на дългогодишния сграден проблем не само на съда, но и на Софийската районна прокуратура.

About De Fakto

Проверете също

Първо ще изслушат, после ще отстраняват обвинител, винен за върнат автомобил

Въпреки очакванията днес Прокурорската колегия на ВСС не отстрани от длъжност обвинителя от Ямбол Стойко …

Правната комисия пусна бързия избор на “надглавен” прокурор с номинации от Пленума на ВСС

ДПС се “фиксира” върху Христо Иванов като подстрекател на проблема с недосегаемия обвинител №1 Без …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.