Последни новини
Home / Законът / Шефът на Европол  поиска по- бързи спецсредсва заради тероризма

Шефът на Европол  поиска по- бързи спецсредсва заради тероризма

Defakto.bg

Сотир Цацаров се срещна с Роб Уенрайт

Основната задача пред Европол сега е противодействието на тероризма. Това заявил Роб Уейнрайт, директор на Европол, по време на срещата си с главния прокурор Сотир Цацаров и заместниците му Борислав Сарафов, Пенка Богданова и Мария Шишкова вчера в Съдебната палата. Уейнрайт бе придружаван от домакина си – вътрешният министър Румяна Бъчварова, съобщи прокуратурата.

Прокуратурата, съвместно с МВР, участва в работна група за изготвянето на проектозакон за противодействие на тероризма, посочил г-н Цацаров. Той изтъкнал, че основните линии, по които прокуратурата работи понастоящем, и има добро сътрудничество с Европол са: противодействие на тероризма, бежански поток и трафик на хора, производство на фалшиви пари и контрабанда. „Сътрудничеството с партньорските държави ни е особено важно за по-бързото придвижване на съдебни поръчки“, казал главният прокурор.

Роб Уейнрайт e заявил, че е необходим по-строг граничен контрол и че проблемът с трафикантите на хора няма да се реши напълно, ако отсъства координация в обмена на информация между държавите и Европол.  Г-н Уейнрайт казал още, че разрешаването на използване на специални разузнавателни средства по спешност трябва да бъде ускорено и да се избегнат в максимална степен бюрократичните процедури в случаите, когато се касае за терористична заплаха, за трафик на хора или за тежки криминални престъпления.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.