Последни новини
Home / Законът / Съдът остави в ареста Цветелин Цветанов и четирима заради фалшиви шофьорски книжки

Съдът остави в ареста Цветелин Цветанов и четирима заради фалшиви шофьорски книжки

Defakto.bg

 

Късно снощи, събота,  съдът остави Цветелин Цветанов и още четирима негови подчинени  зад решетките, съобщиха агенциите.Други двама, събирали подкупи, остави под домашен арест. Групата  бе задържана в сряда, а спецпрокуратурата повдигна обвинения на 9 души, като две жени били пуснати в петък срещу гаранция от по 5000 лв.

Около година директорът на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов и още няколко негови подчинени са били обект на следене със специални разузнавателни средства.  Това станало ясно вчера в съдебната зала, докато Специализираният наказателен съд заседаваше по искането  Цветанов и още шестима  да бъдат задържани в ареста.  Следенето е  ставало на няколко етапа, за да не бъде нарушаван законът.
Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов бяха задържани преди дни по обвинения за участия в организирана престъпна група, „продадени“ изпити и вземане на подкупи. За ръководител на групата прокуратурата сочи Цветанов.

Един от основните свидетели е шофьорът на Цветанов. Показания са давали и служители на агенцията от различни градове на страната. На разпитите Георги Сираков заявил, че е обикалял като куриер да прибира рушвети за началника Парите давали фирми за “такса спокойствие” – да не бъдат проверявани или проверките да са фиктивни. Според адвоката на Цветанов шофьорът Сираков е вземал рушвети от името на шефа си.

Прокуратурата настояла групата да остане  в ареста, защото има реална опасност те да се укрият или да извършат ново престъпление.  Обвинението се е аргументирало с намерената значителна сума в различна валута в дома на Цветанов ( 170 756 .), както  и откритите в колата на шефа на областния отделна ДАИ в Габрово Венцислав Генов лични документи на различни лица и предварително попълнени  бланки  за изпит.

Защитата не е коментирала намерените пари  в квартирата на Цветанов, включително и в   къщата на тъста му в град Долни Дъбник,  общо 576 000 лв.
Арестуваният и обвинен за лидер на организирана престъпна група директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ (бивша ДАИ) Цветелин Цветанов е поискал от съда да бъде отстранен от длъжност, но и да бъде  освободен от ареста.
Защитникът на Цветанов – Звезделин Лазаров, посочил, че оставането на клиента му в ареста щяло да се възприеме  като правораздаване, а не като правосъдие. Той не  видял доказателства за нито едно деяние от страна на клиента му и заявил, че Цветанов няма да се укрива.

Защитникът допуснал,че  Цветанов да има врагове, защото още при встъпването си в длъжност е подал сигнали към ДАНС за корупция.

 

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.