Последни новини
Home / Законът / Съдът остави в ареста Цветелин Цветанов и четирима заради фалшиви шофьорски книжки

Съдът остави в ареста Цветелин Цветанов и четирима заради фалшиви шофьорски книжки

Defakto.bg

 

Късно снощи, събота,  съдът остави Цветелин Цветанов и още четирима негови подчинени  зад решетките, съобщиха агенциите.Други двама, събирали подкупи, остави под домашен арест. Групата  бе задържана в сряда, а спецпрокуратурата повдигна обвинения на 9 души, като две жени били пуснати в петък срещу гаранция от по 5000 лв.

Около година директорът на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов и още няколко негови подчинени са били обект на следене със специални разузнавателни средства.  Това станало ясно вчера в съдебната зала, докато Специализираният наказателен съд заседаваше по искането  Цветанов и още шестима  да бъдат задържани в ареста.  Следенето е  ставало на няколко етапа, за да не бъде нарушаван законът.
Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов бяха задържани преди дни по обвинения за участия в организирана престъпна група, “продадени” изпити и вземане на подкупи. За ръководител на групата прокуратурата сочи Цветанов.

Един от основните свидетели е шофьорът на Цветанов. Показания са давали и служители на агенцията от различни градове на страната. На разпитите Георги Сираков заявил, че е обикалял като куриер да прибира рушвети за началника Парите давали фирми за “такса спокойствие” – да не бъдат проверявани или проверките да са фиктивни. Според адвоката на Цветанов шофьорът Сираков е вземал рушвети от името на шефа си.

Прокуратурата настояла групата да остане  в ареста, защото има реална опасност те да се укрият или да извършат ново престъпление.  Обвинението се е аргументирало с намерената значителна сума в различна валута в дома на Цветанов ( 170 756 .), както  и откритите в колата на шефа на областния отделна ДАИ в Габрово Венцислав Генов лични документи на различни лица и предварително попълнени  бланки  за изпит.

Защитата не е коментирала намерените пари  в квартирата на Цветанов, включително и в   къщата на тъста му в град Долни Дъбник,  общо 576 000 лв.
Арестуваният и обвинен за лидер на организирана престъпна група директор на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” (бивша ДАИ) Цветелин Цветанов е поискал от съда да бъде отстранен от длъжност, но и да бъде  освободен от ареста.
Защитникът на Цветанов – Звезделин Лазаров, посочил, че оставането на клиента му в ареста щяло да се възприеме  като правораздаване, а не като правосъдие. Той не  видял доказателства за нито едно деяние от страна на клиента му и заявил, че Цветанов няма да се укрива.

Защитникът допуснал,че  Цветанов да има врагове, защото още при встъпването си в длъжност е подал сигнали към ДАНС за корупция.

 

About De Fakto

Проверете също

Делото “Сарафово” тръгва на втора инстанция на 9 юни

Апелативният специализиран наказателен съд започва разглеждането на делото за терористичния акт на летище „Сарафово“ като …

Ексвоенният министър Николай Ненчев окончателно оправдан по делото за МиГовете

С окончателно решение на ВКС бившият министър на отбраната Николай Ненчев е оправдан по обвинението …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.