Последни новини
Home / Законът / МВР пусна снимка на издирван за престъпления, защо не я публикуваме

МВР пусна снимка на издирван за престъпления, защо не я публикуваме

Defakto.bg

МВР обяви за издирване 48-годишния шофьор Петър Стефанов. Полицията свързва името на Стефанов с две престъпления  –  убийството в кв.”Надежда” и  последвала катастрофа в кв. „Люлин“ бл. 546, където такси  се е блъснало в шест паркирани автомобила и в кола в движение, в която е пътувала бременна жена с детето си.

От МВР разпространиха снимка на издирвания и  молят гражданите, които имат информация за местонахождението на предполагаемия извършител, да сигнализират на тел.: 112, 02/987 77 77 или в най-близкото поделение на МВР.  Анонимността е гарантирана.
Шефът на СДВР Младен Маринов тази сутрин заяви пред Би Ти Ви и Нова телевизия, че издирването на Стефанов е по подозрение за  убийство на 29-годишна жена в апартамент в бл. 238 в столичния  квартал „Надежда”.  Вероятно тя е умъртвена с хладно оръжие, защото по тялото й имало множество прободни рани.  Покойната имала дете на 13 г., което в момента е  под полицейски контрол.  От полицията не знаеха  дали детето е било очевидец на престъплението.
МВР е в правото си да издирва всеки,  заподозрян в извършване на престъпления, а както се твърди в случая  – тежки. От изявленията на комисар Маринов стана ясно, че  връзката между „Люлин” и „Надежда” ,  е работна хипотеза.

„Можем да направим извода, че двата инцидента са свързани, а извършителят най-вероятно е един и същ”, съобщи комисар Маринов. Той предположи, че „най-вероятно той , (шофьорът б.р.), умишлено е предизвикал катастрофата, но това ще се установи, когато го задържим.”  „Можем да работим и по версия за опит за самоубийство”, предположи още Маринов,  имайки предвид блъскането на автомобилите в „Люлин”.

De Facto Legal обаче няма да публикува снимката на издирвания шофьор, защото зад предположенията,че той е извършителят на тежките престъпления, не стоят данни, които да ги обосновават.  Без достатъчно аргументи нямаме основание да прекрачваме граници,  които законът не позволява.

Пожелаваме  успех в издирването на полицията, а ако усилията й бъдат увенчани с присъда, ще публикуваме образа на  убиеца.

 


След публикацията,  Софийска градска прокуратура обяви, че е започнала разследване на Петър Стефанов за „извършено“ убийство на  29-годишната жена, с която живеел на съпружески начала.  

 На прокурорите, за разлика от полицаите отдавна било ясно всичко по случая. Ето какво пише в съобщението: 

“ Към момента е изяснено, че престъплението е извършено около 19.30 часа, на 05.01.2016 г.,според съобщението в апартамент, находящ се в столичния квартал ”Надежда ”. В жилището, живеели още тяхното дете – момиче на 13 г. и бабата на пострадалата, които отсъствали по време на извършване на престъплението.

Убитата била открита от нейната баба. По тялото и крайниците на жената, имало множество наранявания, причинени от хладно оръжие. След като извършил престъплението, Стефанов се качил на автомобила си и се отправил в посока ж.к. ”Люлин ”. Там предизвикал катастрофа, като се блъснал в паркирани автомобили и кола, която се движела.  Хората, оказали помощ на Стефанов, след катастрофата, установили, че в колата му имало газова бутилка.

Извършителят бил откаран до болница за да му бъде оказана медицинска помощ. Оттам Стефанов избягал. В момента той се укрива и се издирва от органите на полицията.

В хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Назначени са съдебно–медицинска експертиза и биологична експертиза.

Разследването по случая продължава.“

И на прокуратурата пожелаваме успех, а  разказаното да се потвърди в съда. 

About De Fakto

Проверете също

Особено мнение: Защо разпоредбата за отнемане на лиценз по Закона за частната охранителна дейност нарушава Конституцията

Конституционинят съд отхвърли искането на 3-членен състав на ВАС  за съд за установяване на противоконституционност …

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.