Последни новини
Home / Законът / МВР пусна снимка на издирван за престъпления, защо не я публикуваме

МВР пусна снимка на издирван за престъпления, защо не я публикуваме

Defakto.bg

МВР обяви за издирване 48-годишния шофьор Петър Стефанов. Полицията свързва името на Стефанов с две престъпления  –  убийството в кв.”Надежда” и  последвала катастрофа в кв. “Люлин” бл. 546, където такси  се е блъснало в шест паркирани автомобила и в кола в движение, в която е пътувала бременна жена с детето си.

От МВР разпространиха снимка на издирвания и  молят гражданите, които имат информация за местонахождението на предполагаемия извършител, да сигнализират на тел.: 112, 02/987 77 77 или в най-близкото поделение на МВР.  Анонимността е гарантирана.
Шефът на СДВР Младен Маринов тази сутрин заяви пред Би Ти Ви и Нова телевизия, че издирването на Стефанов е по подозрение за  убийство на 29-годишна жена в апартамент в бл. 238 в столичния  квартал „Надежда”.  Вероятно тя е умъртвена с хладно оръжие, защото по тялото й имало множество прободни рани.  Покойната имала дете на 13 г., което в момента е  под полицейски контрол.  От полицията не знаеха  дали детето е било очевидец на престъплението.
МВР е в правото си да издирва всеки,  заподозрян в извършване на престъпления, а както се твърди в случая  – тежки. От изявленията на комисар Маринов стана ясно, че  връзката между „Люлин” и „Надежда” ,  е работна хипотеза.

„Можем да направим извода, че двата инцидента са свързани, а извършителят най-вероятно е един и същ”, съобщи комисар Маринов. Той предположи, че „най-вероятно той , (шофьорът б.р.), умишлено е предизвикал катастрофата, но това ще се установи, когато го задържим.”  „Можем да работим и по версия за опит за самоубийство”, предположи още Маринов,  имайки предвид блъскането на автомобилите в „Люлин”.

De Facto Legal обаче няма да публикува снимката на издирвания шофьор, защото зад предположенията,че той е извършителят на тежките престъпления, не стоят данни, които да ги обосновават.  Без достатъчно аргументи нямаме основание да прекрачваме граници,  които законът не позволява.

Пожелаваме  успех в издирването на полицията, а ако усилията й бъдат увенчани с присъда, ще публикуваме образа на  убиеца.

 


След публикацията,  Софийска градска прокуратура обяви, че е започнала разследване на Петър Стефанов за “извършено” убийство на  29-годишната жена, с която живеел на съпружески начала.  

 На прокурорите, за разлика от полицаите отдавна било ясно всичко по случая. Ето какво пише в съобщението: 

” Към момента е изяснено, че престъплението е извършено около 19.30 часа, на 05.01.2016 г.,според съобщението в апартамент, находящ се в столичния квартал ”Надежда ”. В жилището, живеели още тяхното дете – момиче на 13 г. и бабата на пострадалата, които отсъствали по време на извършване на престъплението.

Убитата била открита от нейната баба. По тялото и крайниците на жената, имало множество наранявания, причинени от хладно оръжие. След като извършил престъплението, Стефанов се качил на автомобила си и се отправил в посока ж.к. ”Люлин ”. Там предизвикал катастрофа, като се блъснал в паркирани автомобили и кола, която се движела.  Хората, оказали помощ на Стефанов, след катастрофата, установили, че в колата му имало газова бутилка.

Извършителят бил откаран до болница за да му бъде оказана медицинска помощ. Оттам Стефанов избягал. В момента той се укрива и се издирва от органите на полицията.

В хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Назначени са съдебно–медицинска експертиза и биологична експертиза.

Разследването по случая продължава.”

И на прокуратурата пожелаваме успех, а  разказаното да се потвърди в съда. 

About De Fakto

Проверете също

Лозан Панов даде Теодора Точкова на съд заради отказан достъп до проверките срещу него

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прати главния съдебен инспектор Теодора Точкова на съд. …

Частните изпълнители и нотариусите също да избират режима на облагане, предлага депутат

Частните съдебни изпълнители и нотариусите да получат право на избор по какъв данъчен режим да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.