Последни новини
Home / Избрано / Решение по спор за марката Лондонско такси

Решение по спор за марката Лондонско такси

Defakto.bg

Делото (The London Taxi Corporation Ltd (t/a The London Taxi Company) v Frazer-Nash Research Ltd and another [2016] EWHC 52 (Ch), 20 January 2016 ) на Обединеното кралство.се отнася до нарушение на търговска марка по смисъла на чл. 5, ал. 1 , б. б на Директива на Европейския парламент и на Съвета 2008/95 / ЕО /,  чл. 9  ал.1, б. б от Регламент 207/2009 / ЕО и чл. 5, ал.2 на Директивата / чл.9, ал.1, б. в от Регламента.

Жалбата на ищеца се отнася до формата на такситата на ответниците, която форма, се претендира, е копирана в значителна степен от формата на техните лондонски таксита. От своя страна ответниците твърдят, че търговските марки на ищеца са ненадлежно регистрирани и алтернативно твърдят, че триизмерната търговска марка следва да бъде отменена поради неизползване. Заключението на съда е, че марките са били лишени от съответния им отличителен характер в съответствие с чл. 3 , ал.1, б. б от Директива Чл. 7, ал. 1, б. б от Регламента, и трябва да бъдат обявени за невалидни на основание, че те се състоят изключително от форма, която дава съществена стойност на стоките в съответствие с чл. 3, ал.1, б. д,  разд. III / чл. 7, ал. 1, б. д, разд.  III.

Триизмерната търговска марка е отменена поради неизползване, съгласно чл. 1, ал.1 и чл. 12, ал.  1 / чл. 15, ал. 1  и чл. 51 , ал.1, б. а., и е установено, че ответниците не са нарушили правата върху търговската марка.

* Тази информация е специално извлечена от EuroCases    и е предоставена на  De Facto Legal   с номер на решението е [2016] EWHC 52 (Ch)

 

 

About De Fakto

Проверете също

Механизмите за търсене на наказателна отговорност на главния прокурор са публикувани за обществено обсъждане

Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проекта за изменения в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и …

Съдия Петко Петков спечели дело срещу гл. инспектор Теодора Точкова за глоба от 300 лв. заради имуществена декларация

  Съдия Петко Петков спечели съдебния спор с главен инспектор Теодора Точкова за наложената му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.