Последни новини
Home / Избрано / Решение по спор за марката Лондонско такси

Решение по спор за марката Лондонско такси

Defakto.bg

Делото (The London Taxi Corporation Ltd (t/a The London Taxi Company) v Frazer-Nash Research Ltd and another [2016] EWHC 52 (Ch), 20 January 2016 ) на Обединеното кралство.се отнася до нарушение на търговска марка по смисъла на чл. 5, ал. 1 , б. б на Директива на Европейския парламент и на Съвета 2008/95 / ЕО /,  чл. 9  ал.1, б. б от Регламент 207/2009 / ЕО и чл. 5, ал.2 на Директивата / чл.9, ал.1, б. в от Регламента.

Жалбата на ищеца се отнася до формата на такситата на ответниците, която форма, се претендира, е копирана в значителна степен от формата на техните лондонски таксита. От своя страна ответниците твърдят, че търговските марки на ищеца са ненадлежно регистрирани и алтернативно твърдят, че триизмерната търговска марка следва да бъде отменена поради неизползване. Заключението на съда е, че марките са били лишени от съответния им отличителен характер в съответствие с чл. 3 , ал.1, б. б от Директива Чл. 7, ал. 1, б. б от Регламента, и трябва да бъдат обявени за невалидни на основание, че те се състоят изключително от форма, която дава съществена стойност на стоките в съответствие с чл. 3, ал.1, б. д,  разд. III / чл. 7, ал. 1, б. д, разд.  III.

Триизмерната търговска марка е отменена поради неизползване, съгласно чл. 1, ал.1 и чл. 12, ал.  1 / чл. 15, ал. 1  и чл. 51 , ал.1, б. а., и е установено, че ответниците не са нарушили правата върху търговската марка.

* Тази информация е специално извлечена от EuroCases    и е предоставена на  De Facto Legal   с номер на решението е [2016] EWHC 52 (Ch)

 

 

About De Fakto

Проверете също

Съдът оправда протестъра Петър Кърджилов по обвинение за хулиганство през лятото на протестите от 2020 г.

Конфликтът  с фенка на Борисов не е престъпление Софийски районен съд  оправда протестъра Петър Кърджилов …

20 съдии и съдебни служители с остра декларация срещу идеята да бъде закрит районния съд в Каварна

  Двадесет съдии и служебни служители от Районен съд Каварна остро протестират срещу предложението на  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.