Последни новини
Home / Законът / На 15 април: „Ден на отворените врати” в Административен съд – Русе

На 15 април: „Ден на отворените врати” в Административен съд – Русе

Defakto.bg

 

За четвърта поредна година Административен съд – Русе отваря врати за граждани, медии и институции в рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“, съобщава пресцентъра на съда.

Инициативата, която ще се проведе в петък, 15.04.2016 г., се осъществява с цел популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура на гражданите.

Програмата на информационната кампания стартира в 10.00 ч. с демонстрация на новата система за случайно разпределение на делата. Малко по-късно ще бъде презентирана вътрешноорганизационната дейност на институцията, спецификата на работа на магистрати и служители, както и услугите, които предоставя съда при обслужването на граждани.

В 11.30 ч. в съдебна зала № 3 студенти от втори курс на специалността „Право” на Русенския университет „Ангел Кънчев” ще разиграят симулативен административен процес по Закона за закрила на детето. Казусът, който ще бъде представен със съдействието на съдия Ина Райчева, е на тема: „Осъществяване на мерки за закрила на дете в семейна среда чрез осигуряване на психологическа и педагогическа помощ“.

По традиция всяка година съдът привлича към кампанията ученици от различни русенски училища. Целта е повече млади хора да бъдат запознати с особеностите на административното правораздаване, с работата на съдебната система и функциите на съдебната власт. През изминалите четири години гости на съда бяха ученици от ПГИУ „Елиас Канети“, СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, СОУ „Христо Ботев“, МГ „Баба Тонка“ и СОУПНЕ „Фридрих Шилер“.

Тази година в рамките на инициативата „Първи срещи с правото“ ще гостуват ученици от 8 клас на Английска гимназия „Гео Милев“.

 

 

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.