Последни новини
Home / Законът / СЮБ награди юристи и журналисти по случай Деня на Конституцията  

СЮБ награди юристи и журналисти по случай Деня на Конституцията  

Defakto.bg
Kassimir Vlahov zam VKS_IMG_0021
Красимир Влахов

Съюзът на юристите в България връчи традиционните си награди по случай Деня на Конституцията и юриста.  Председателят на СЮБ   Владислав Славов обяви наградата „Партньор на СЮБ” за 2015 г и я връчи на  Ралица Негенцова , председател на Висшия адвокатски съвет.  Наградата бе присъдена и заради  дългогодишно и активно сътрудничество.

С плакет и грамота за  професионални постижения и активна съюзна дейност  бяха наградени 12 юриста. Това са:

Георги Ангелов – конституционен съдия , избран в КС през 2012  от Общото събрание на съдиите от ВКС и ВАС.  Наградата получава за участие в изработването на Административнопроцесуалния кодекс. И като автор  на част от „Административнопроцесуалния кодекс , Коментар” и на статии по граждански и административен процес.

Даниела Ангелова – прокурор в Апелативна специализирана прокуратура. Тя е работила за възраждане на Дружеството на Съюза на юристите в   Смолян и от 2006 до 2009 е негов председател.

Димитър Тончев , главен секретар на ВСС.  През 1998 г той бе член на Висшия съдебен съвет , от 1999 до 2001 е заместник министър на правосъдието, от 2014-та е Главен секретар на Висшия съдебен съвет.

Иван Стръмски – Частен съдебен изпълнител –Стара Загора. Член на СЮБ от 2010 г, когато е възстановено дружеството на Съюза в Стара Загора. От 2011 година е член на Контролната комисия на СЮБ.

Maria Stranjanska_IMG_0026
Мария Странжанска

 Красимир Влахов,  заместник председател на Върховния касационен съд. От 2008 до 2012 е председател на Софийския районен съд. Дългогодишен преподавател по гражданско право и процес. Съавтор е на книги „Вещно право- практически проблеми”, на помагало за обучение на кандидатите за младши съдии и младши прокурори.

Красимир Катранджиев – нотариус.От 2013 е председател на Съвета на нотариусите на Нотариалната камара на Република България. Член на ЦС на Съюза на юристите в България и член на Изпълнителното бюро на СЮБ.

    Мария Странджанска – юрисконсулт. Председател на Националния съюз на юрисконсултите в продължение на 15 години. Два мандата е член на ЦС на СЮБ. Спомогнала за възстановяване на библиотеката на СЮБ.

Милка Панчева – Председател на отделение във Върховния административен съд.Дългогодишен член на СЮБ, била е лектор на семинари организирани от СЮБ и член групи по изменение на закони.

  Адв.Митко Минев – Той е член на Съюза на юристите в България от 1973 г.от 2010 година е председател на дружеството на Съюза на юристите във Велико Търново. От 2004 е член на „Ротари клуб Велико Търново” и президент на клуба.

  Николай Гунчев – съдия във ВАС. От създаването на административните съдилища през 2007 г.е съдия в АССГ. От началото на 2010 г е командирован във ВАС , а от 2012 е на постоянна длъжност съдия във ВАС. Автор е на преюдициално запитване по случая „Елчинов” до съда на ЕС в Люксембург, станало повод за директива за уреждане правата на здравноосигурените лица при лечение в друга държава. Сега е член на УС на Съюза на съдиите в България и председател на Правната комисия на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България. Член на УС и ИБ на СЮБ и от 25 март 2016 и негов заместник председател.

Петко Петков –  председател на Камарата на следователите в България.Работи по теми свързани с разследване на тероризъм, транспортни и др. престъпления.

Стефан Ботев е  адвокат в Софийска окръжна адвокатска колегия от 1981 г.през 2000 -2002 г е председател на Съвета на Софийската адвокатска колегия, а в периода 2004 – 2013-та е член на Висшия адвокатски съвет. Член на ЦС на СЮБ от 2012 година.

Владислав Славов обяви и  награда на издателство СИБИ за студент по право с отличен успех и постижения в овладяването на правните науки – Това е Деница Иванова Асеникова,  студентка отличничка от V курс на ЮФ.

Bobi Vaklinov_Gospodari_0045
Боби Ваклинов от Господари на ефира
Irina Mateva-Kancheva BANKER_IMG_0042
Ирина Матева – Кънчева от в. Банкер
Plamen Nikolov DT_IMG_0044
Пламен Николов от в. Добруджанска трибуна

Традиционно СЮБ  връчи награди за журналистика в областта на съдебната власт. Тази година бяха наградени:  колегата  Ирина Матева-Кънчева от Параграф 22 на в. Банкер за публикацията „Имитация на правосъдие“,  Пламен Николов от в. Добруджанска трибуна за „Кой стои зад разстрела на хотелиера Тинко Георгиев?“

и  Боби Ваклинов от Нова телевизия – Господарите за „Професор от НСА урежда изпити срещу секс“

За професионални постижения в областта на правото бе отличена  АПИС, която  за 10 година по случай Деня на Конституцията и юриста предоставят свой програмен продукт. Наградата получи доц. Атанас Семов.

Цецка Цачева , председател на Народното събрание произнесе  слово.  Поздравителни адреси до форума изпратиха Борис Велчев, председател на Конституционен съд, Атанас Атанасов – Съюз на съдиите в България, Боян Магдалинчев от името на Асоциация на българските административни съдии,   Асоциация на прокурорите в България и Висшия адвокатски съвет

 

 

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.