Последни новини
Home / Законът / Чавдар Николов: Моля, премиерът да ме информира за следващата карикатура

Чавдар Николов: Моля, премиерът да ме информира за следващата карикатура

Defakto.bg

„Седмицата на преговорите: Борисов снощи каза какъв договор са ми подготвили от Нова. Моля господинът премиер да ме информира и за следващата ми карикатура.“13040953_1747003488848159_1714805053412646330_o[1]

Това са думи на карикатуриста Чавдар Николов, които  той публикува във Фейсбук във вторник.

  Поводът е предаването „Лице в лице“, в което в понеделник Бойко Борисов   оповести , че заплатата на художника, според новия му договор с Нова, е  4 700 лв.  „По-голяма даже от мойта“, удиви се премиерът.  И заключи, че Чавдар Николов може  да му е благодарен. За какво? Не стана ясно.  Пък и никой не го попита.  Макар,  че едва ли има  илюзионисти, които  още да се съмняват  кой  стоеше зад номера с отстраняването на художника от Нова Тв след  „онази“ карикатура. И светкавичното сваляне на над  90 видеоклипа от всички сайтовете на телевизията.  

  След като собственикът на Нова  Дидие Щосел пое цялата отговорност за  „лошо управлявания случай“ и предложи на карикатуриста да се завърне на работа в телевизията,   тази  седмицата ще вървят преговорите, заяви  Чавдар Николов в петък  на митинга -протест срещу подобни „свинщини“.

  Той самият още не знае нито параметрите на договора си,  нито  размера на заплатата си, защото всички тези въпроси ще се решават в сряда, категоричен бе художникът във вторник пред DFL.

  Но и да бяха  ясни договорките, те са  фирмена тайна.  Да не говорим, че клаузите за размера на заплата са лични данни, защитени от закона. И не е работа на един министър председател да ги  огласява.  Борисов обаче, наистина  може да е  полезен на карикатуриста.  Заплатата от 4 700 лв., която той обяви, е едно много добро начало за преговаряне.

Едва ли ръководството на телевизията ще тръгне да опровергава информираността на министър-председателя?!phphgybyb[1]

About Лилия Христовска

Проверете също

Адв. Ана Велкова: За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение

  За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение. И ако в …

Следи от шпионски софтуер в Брюксел: Елена Йончева и Натали Лоазо са били подслушвани

 Депутатите от Европарламента откриха в телефоните си зловреден софтуер, което предизвика тревога за поверителната работа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.