Последни новини
Home / Без категория / Двамата кандидати за шеф на НИП – на изслушване на 10 май

Двамата кандидати за шеф на НИП – на изслушване на 10 май

Defakto.bg

Двамата кандидати за директор на Националния институт на правосъдието – Антон Станков и Драгомир Йорданов, ще бъдат изслушани на 10 май.

Това реши Управителният съвет на НИП, който насрочи откритото изслушване на 10 май от 10 часа в сградата на института на ул. „Екзарх Йосиф“ № 14. Кандидатите ще представят концепциите си по поредността на предаване на заявленията за участие в процедурата. Първи ще е Драгомир Йорданов, втори – Антон Станков. Изслушването ще се излъчва и онлайн.

Според правилата за избора, гласувани от Управителния съвет на НИП,  в 7-дневен срок, считано от 20.04.2016 г., кандидатите трябва да представят концепция за стратегическо управление на НИП, съдържаща лична мотивация за заемане на длъжността, цели за развитието и мерки за тяхното достигане. Концепциите ще се публикуват на интернет страниците на НИП, ВСС и Министерството на правосъдието.

След изслушването следва гласуване на Управителния съвет. За да има избран директор на НИП,  той трябва да събере поне 5 „за“ измежду 7-членния състав на съвета. Понеже кандидатите в случая са само двама, ако никой от тях не събере нужното мнозинство, процедурата ще започне отначало.

Претендентите са известни юристи. Антон Станков е съдия от кариерата, правосъден министър в кабинета „Сакскобургготски“, в момента адвокат.

Драгомир Йорданов изкара един мандат начело на НИП, беше правосъден министър в служебното правителство на Марин Райков.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Главните прокурори на България и Турция откриха съвместен форум за противодействие на тероризма

  Противодействието и неутрализирането на терористични престъпления, начините за идентифициране на терористични клетки, както и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.