Последни новини
Home / Законът / Почина Камен Ситнилски

Почина Камен Ситнилски

Defakto.bg

candle1[1]Бившият зам.-главен прокурор Камен Ситнилски почина внезапно. 66-годишният юрист е бил с колеги по работа в Черна Гора, на връщане в Белград му е прилошало и е издъхнал, съобщи struma.com.

Ситнилски е обвинител от кариерата, прокурор от Главна прокуратура, който напусна системата след “синята метла” в началото на 90-те години на миналия век и известно време работи като адвокат. После се върна в държавното обвинение, в мандата на Борис Велчев бе зам.-главен прокурор.

Известен беше фактът, че Ситнилски се ползваше с доверието и  уважението на прокурорите от цялата страна, защото се интересуваше от проблемите им.И полагаше усилия да ги решава.

През есента на 2012 г. той бе избран за член на ВСС от прокурорската квота. А през март 2014 г. след медийно раздухан скандал съветът го уволни незаконно с 16 гласа “за” при необходимо мнозинство от 17. Той оспори уволнението. Оттогава казусът “Ситнилски” броди по инстанциите на Върховния административен съд без решение.

За последно на 4 април т.г. ВАС повторно отказа да спре уволнението му до окончателното решаване на делото. И отхвърли доводите на прокурора, че са нарушени основните му конституционни права на труд, обществено и здравно осигуряване, а времето, през което той е в „небитието“ е надхвърлило всички разумни и нормални граници. Решението бе взето с 4 срещу 1 гласа.

Поднасяме най-искренни съболезнования на семейството му.   

 

About De Fakto

Проверете също

Задържан и обвинен е мъж за смъртта на 46 -годишна жена вследствие на побой  

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем А.С, на 56 г., по досъдебно производство за причиняване …

356 кандидати се явиха на писмен изпит за 7 младши съдии

356 кандидати от общо допуснати до участие 531 се явиха днес на писмен изпит в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.