Последни новини
Home / Законът / Отново: Доживотен затвор за “Килърите”

Отново: Доживотен затвор за “Килърите”

Defakto.bg
Доживотен затвор за Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов по знаковото дело “Килърите” постанови за втори път Варненският апелативен съд.
Той отново се произнася по казуса, след като миналата година ВКС върна делото за ново разглеждане в частта за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на адвоката Петър Лупов заради нарушено право на защита. Последната инстанция обаче призна вината им като лидери и участници в организирана престъпна група за мокри поръчки, палежи, взривове, побои. За това сега делото във Варна бе само за двете убийства.
Апелативният съд днес оправда друг от подсъдимите Райчо Стойнев по обвинението за участие в убийството на Румен Рачев. Оправдан за това убийство е и Янко Попов-Туцо и неговата присъда е намалена от 17 на 10 години затвор.

И петимата подсъдими са пледирали “невинни”.

Варненският апелативен съд в 8 заседания разгледа казуса за втори път като разпита 10 свидетели и едно вещо лице, поискани от страните, съобщиха от пресслужбата на съда. Решението не е окончателно и може да се оспори пред ВКС.

Подсъдим по делото “Килърите” бе и бившият полицай Петър Атмаджов, който получи 4 г. затвор и наказанието бе потвърдено от ВКС. Атмаджов вече е изтърпял присъдата си и е на свобода.

Прокурор по знаковия процес на първа инстанция бе обвинителят на Шумен Ася Петрова. След това дело тя израсна в кариерата и в момента е зам.-главен прокурор, оглавява Върховната административна прокуратура.

About De Fakto

Проверете също

Румен Радев пред Мониторинговата група: ЕС трябва да е силно ангажиран с борбата срещу корупцията в България

Държавният глава проведе среща с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи …

Гешев и Рашков поотделно се срещнаха с Мониторинговата група на ЕП за върховенството на закона у нас

“Мониторинговата група не е разследващ орган, нашата цел е да съберем информация и да предизвикаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.