Последни новини
Home / Законът / Сотир Цацаров: По мое време Бойко Атанасов не е подслушван (обновена)

Сотир Цацаров: По мое време Бойко Атанасов не е подслушван (обновена)

Defakto.bg

Следователят завежда дело по Закона за отговорността на държавата

В мандата на това ръководство на прокуратурата спрямо следователя Бойко Атанасов не са прилагани специални разузнавателни средства. Нито законни, нито незаконни. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.

Информацията за подслушването на Бойко Атанасов, който отправи обвиненията за шпицкоманди в прокуратурата, бе публикувана вчера в сайта „Биволъ“. Цитирано бе и писмо от шефа на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков в отговор на запитване на Бойко Атанасов. От него става ясно, че разрешението за СРС е дадено от окръжен съд, а не от Софийския градски съд, в чийто район работи следователят и който е компетентен по казусите на магистрати. А за случая са уведомени прокуратурата и ВСС.

Днес Сотир Цацаров бе категоричен, че това няма как да е станало, откакто той е главен прокурор.

Според източници на De Facto Legal микрофоните са работили в по-ранен период, по скалъпено дело. Обвинения на Бойко Атанасов не са повдигани.

Независимо кога са действали СРС-тата обаче проблемът е сериозен и заслужава поне дебат във ВСС.

Междувременно Бойко Атанасов съобщи, че е подал в СГС искова молба по Закона за отговорността на държавата. И че още през 2013 г. (в мандата на Сотир Цацаров) е поискал справка за водените срещу него преписки, без резултат.

„Моето заявление е адресирано до ръководителя на отдел „Инспекторат“ при Върховна касационна прокуратура, като съм поискал да ми бъде предоставена информация по водените срещу мен преписки. Но не ми е предоставена никаква информация и това е смущаващо, меко казано.

Подозренията ми са, че се прикриват доста смущаващи факти и нарушения – административни. Не съм запознат в детайли с фактите, за да мога да коментирам дали има извършено престъпление. Прокуратурата, в лицето на ръководството, е покрила всички факти. Надявам се това да бъде изяснено в един бъдещ процес. Подал съм искова молба“, каза Атанасов пред БНР.

 

About De Fakto

Проверете също

Радев към множеството българи на Шипка: Обединени опазихте Трети март от посегателство и разсеяхте лепкавата политическа мъгла от костите на нашите предци

Десетки хиляди българи се събраха край Паметника на свободата по повод отбелязването на националния празник …

3 Март! От урва на урва и от век на век честваме славата му дивна като някой ек: Честит национален празник, българи! (снимки)

Честит национален празник, българи! Честваме 146 г.  от  Освобождението на България от турско робство. Поклон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.