Последни новини
Home / Законът / Прокурорската колегия спря дисциплинарното дело срещу Петьо Петров

Прокурорската колегия спря дисциплинарното дело срещу Петьо Петров

Defakto.bg

Адвокатът Васил Петров „разбива“ единодушието

Единодушно, с 8 гласа „за“ прокурорската колегия на ВСС спря дисциплинарното дело срещу следователя Петьо Петров за участието му в „емблематична провокация към подкуп“ по определението на Върховния касационен съд.

Обвинителите от ВСС няма дисциплинарно да разследват Петров известен още като Еврото, докато във Върховния административен съд окончателно не приключи делото за неговата оставка.

Казусите на отговорния доскоро следовател са оплетени в откази, връщания и дела. В конкретния случай след като първо отказа после мнозинството във ВСС бе принудено да образува дисциплинарна преписка срещу Петров по предложение на бившия правосъден министър Христо Иванов. Това стана, след като ВАС отмени отказа и разпореди на кадровиците да се заемат със следователя. Междувременно обаче следователят бе дал и оставка, приета от съдебния съвет. Тя също бе оспорена пред ВАС от Христо Иванов и на първа инстанция обявена за нищожна. Но петчленката на ВАС още дори не е заседавала по този казус.

Междувременно днес Ясен Тодоров отново е станал шеф на етична комисия, съобщи самият той. В понеделник Тодоров даде оставка като председател на доскорошната единна етична комисия на ВСС. А днес е избран за председател на тази комисия на прокурорската колегия.

Резултат от среднощни размисли

Подтикнат от среднощно будуване, адвокатът Васил Петров днес обяви желание да „разбие“ поне веднъж пълното единодушие, с което се гласуват решенията в прокурорската колегия. До това решение стигнал след като в 3 ч. сутринта чул тв коментари за вота при съдиите, които никога не са на едно мнение, и на обвинителите във ВСС, които все били единодушни.

Не бих си причинил такова нещо в 3 ч. сутринта, щях да си загубя съня, отвърна Сотир Цацаров. И прикани колегата Петров „поне днес“ да не гледа телевизия в малките часове.

В крайна сметка адвокатът Петров заради идеята, не за друго, гласува „против“ срещата на прокурорската колегия с мисията на Еврокомисията, която пристига у нас на 30 май.  Решението бе взето със 7 „за“ и 1 „против“.

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.