Последни новини
Home / Законът / Откриха нова сграда на Административния съд в Добрич  

Откриха нова сграда на Административния съд в Добрич  

Defakto.bg

 На церемония в Добрич вчера бе открита  новата сграда на Административния съд в града.Добрич нова сграда2

„Вложените в тази сграда близо 3 милиона лева са ясен знак за твърдото ни намерение да продължим съдебната реформа и да я доведем до успешен край на всяка цена“, каза в приветствието си министър Захариева, която предаде новата сграда на председателя на Административния съд – Добрич Красимира Иванова.

На церемонията присъстваха още председателят на Върховния административен съд Георги Колев, областният управител Детелина Николова, кметът на Добрич Йордан Йорданов, кметът на община Добричка Тошко Петков, ръководителите на Окръжния съд в Добрич и районните съдилища от съдебния район, председатели на административни съдилища от Североизточна България.

Новата триетажна сграда на Административния съд – Добрич е с разгърната застроена площ 1396 кв. м. Тя е газифицирана,  разполага с 3 съдебни зали, със съвещателна зала, деловодство, 8 кабинета за магистрати, 14 стаи за служители, съдебни секретари, адвокати и прокурори, стая за почивка и сървърно помещение,  помещение на ГД „Охрана“ на входа на сградата.

В подземното ниво са разположено помещение за принудително доведени и задържани лица с отделения за мъже, жени, непълнолетни лица, както и зона за обиск, зона за срещи с адвокат и зона на дежурния служител от охраната

В Административен съд – Добрич към 13 май 2016 г. работят шестима съдии, измежду които председателят и заместник-председателят на съда.

 

About De Fakto

Проверете също

Забраната да се разгласяват материали по следствените дела е като „врата у поле “ за прокурорската служба

Петър Обретенов На 16 март, на специална пресконференция на прокуратурата с участие на главния прокурор, …

Еврокомисарят Дидие Рейндерс: Приветстваме законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс приветства законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.