Последни новини
Home / Законът / Рестарт на надпреварата за директор на НИП. Кандидатите – неизвестни, засега

Рестарт на надпреварата за директор на НИП. Кандидатите – неизвестни, засега

Defakto.bg

Надпреварата за директор на Националния институт на правосъдието тръгва отначало. Днес Управителният съвет на НИП обяви рестарт на процедурата.

Дотук се стига, след като на 10 май съветът не събра нужното мнозинство от 5 гласа за никой от двамата претеденти за поста. Антон Станков получи 4 „за“, трима подкрепиха Драгомир Йорданов.

Няма пречка „старите“ кандидати да участват и в новата процедура. Пред De Facto Legal обаче и Антон Станков и Драгомир Йорданов  заявиха, че още не са взели решение.

Време има – претендентите трябва да заявят участие в състезанието в 14-дневен срок от днес. Не е изключено списъкът им да нарасне. Тогава ще стане още по-интересно как ще се разпределят гласовете на седмината от Управителния съвет. В него влизат „тримата големи“ Лозан Панов, Георги Колев и Сотир Цацаров, правосъдният министър Екатерина Захариева, деканът на Юридическия факултет на СУ проф.Сашо Пенов и представителките на ВСС Светла Петкова и Мария Кузманова.

Заявленията за участие се подават лично в писмен вид в деловодството на НИП  на адрес – гр.София, ул. „Екзарх Йосиф” № 14. Към тях се прилагат автобиография, свидетелство за съдимост, удостоверение за липса на образувани досъдебни производства; копия от диплома за юридическо образование и юридическа правоспособност, както и за наличието на нужния минимум 12 г. юридически стаж; декларация за имуществено състояние. Допуснатите кандидати представят и концепция за управлението на НИП.

About De Fakto

Проверете също

Механизмите за търсене на наказателна отговорност на главния прокурор са публикувани за обществено обсъждане

Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проекта за изменения в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и …

Президентът Румен Радев: Имаме всички шансове догодина България да се присъедини към Шенген

Имаме всички шансове догодина България да се присъедини към Шенген, но това до голяма степен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.