Последни новини
Home / Законът / Дневният ред на Европейския парламент за 25 – 26 май

Дневният ред на Европейския парламент за 25 – 26 май

Defakto.bg
Темите на дневния ред са официално оповестени от пресцентъра на ЕП в Брюксел

  Крал Вилем-Александър Нидерландски ще направи обръщение към парламента 

 За първи път откакто зае нидерландския престол през април 2013 г., крал Вилем-Александър ще се обърне към парламента по време на тържествено заседание в сряда, след откриването на пленарната сесия в Брюксел в 16.00 ч българско време.

Имат ли достатъчна защита трансферите на данни между ЕС и САЩ?

Новото предложение за „щит за личните данни“ в отношенията между ЕС и САЩ, целящо защитата на данните на гражданите на ЕС при трансфери в САЩ за търговски цели, ще бъде дебатирано в сряда следобед с нидерландския външен министър Берт Кундерс и комисар Вера Юрова. В четвъртък ще се гласува необвързваща резолюция относно уговорката, която ще замести отмененото споразумение „Безопасно пристанище“.

Дебат: Енергиен съюз за потребителите и облекчаване на енергийна бедност

Ролята, която гражданите ще имат в енергийния съюз на ЕС, както и мерки за справянето с енергийната бедност ще бъдат обсъдени на пленарното заседание в сряда следобед. Резолюция по въпроса ще бъде гласувана в четвъртък.

Дебат с Андрус Ансип относно новите предложения за единния цифров пазар

На 25 май по обяд ще бъдат обявени нови планове за допълнително подсилване на електронната търговия и услуги, включително мерки относно необоснованото блокиране на географски принцип, трансграничната доставка на колети и трансграничните права на потребителите в ЕС. На същия ден следобед те ще бъдат обсъдени с заместник-председателя на Европейската комисия за единния цифров пазар Андрус Ансип.

Дебат относно мерки за кризата в цените на млякото

Цените на млякото в ЕС се сриват и няма признаци за промяна. В тази връзка в четвъртък евродепутатите ще разпитат комисар Фил Хоган относно мерки за подпомагане на млекопроизводителите и стабилизиране на техните доходи. Сред факторите, обвинени за кризата, са руската забрана за внос от ЕС, краят на млечните квоти през 2015 г. и намаляването на търсенето на световните пазари.

 

About De Fakto

Проверете също

Омбудсманът поиска от държавата спешна компенсация за тройно по-високите сметки за газ

Омбудсманът Диана Ковачева настоя пред служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на енергетиката Росен …

Изолацията на болни от COVID-19 и контактните лица намалява от днес – 18 август

Продължителността на изолацията на болни от COVID-19, както и карантината за контактните лица, се съкращава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.