Последни новини
Home / Законът / Пак взрив в „Арсенал“. Още един човек загина

Пак взрив в „Арсенал“. Още един човек загина

Defakto.bg

Работник от мъглижкия клон на „Арсенал“ загина вчера вечерта след взрив в барутен цех на завода. Това съобщи прокуратурата днес.

Само преди месец, на 25 април, събщихме същата „черна“ новина – двама работници от същия завод в Казанлък загинаха при взрив от искра при ремонт на машина за пресоване на барут. Извън тези жертви от 2011 г. насам взривове отнеха живота на още двама души, една работничка остана без ръка и око.

Прокурорското съобщение от днес гласи:

„На 27 май 2016 г. в 22.25 часа в обект на завод 4 на „Арсенал „АД, находящ се в гр. Мъглиж, по време на работа е възникнал взрив, при който е пострадал работникът Динко И.Д., на 52 г. от гр. Казанлък. Вследствие на получените увреждания работникът е починал. Местопроизшествието е посетено от окръжния прокурор на Стара Загора, завеждащия следствения отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора и дежурен следовател, както и от служители на ОД на МВР-Стара Загора и РУ на МВР-Казанлък. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства и документация. Разпитват се свидетели. Към този момент е установено, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество – хексоген, като причините за това са в процес на изясняване. Не съществува опасност от последващи взривове. Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.“

Предишният инцидент очевидно още се разследва. А в завода очевидно нищо не се е променило. Убийствено, когато в една държава, наричана правова, на работниците им остава един избор – да се кръстят да останат живи.

About De Fakto

Проверете също

Петчленен състав на ВАС окончателно отхвърли жалби срещу наредбата за наркотичните вещества

   Петчленен състав на Върховния административен съд остави в сила решение от 06.04.2022 г. по …

Крум Зарков в Брюксел: Питаха ме основно за главния прокурор и неговата позиция по конституционния ни ред

  В последните три месеца България е отнела 12 „златни“ паспорта, за други пет процедурата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.