Последни новини
Home / Законът / По второ дело: Златомир Иванов-Баретата оправдан за наркотрафик

По второ дело: Златомир Иванов-Баретата оправдан за наркотрафик

Defakto.bg
Специализираният наказателен съд оправда Златомир Иванов-Баретата по дело за организирана престъпна група за наркотрафик, действала от октомври 2011 г. до 29 януари 2013 г. по Южното Черноморие, София и Казанлък. Прокуратурата твърдеше, че Баретата е бил ръководител на групата.
Това е втори процес с такива обвинения срещу Баретата, но периодите са различни. По него този месец  окончателно решение на ВКС Златомир Иванов получи 6,5 г. затвор, които може вече и да е излежал – от 2009 г. той първо беше задържан под стража, а после под “домашен арест”. Все още се чака прокуратурата да пресметне дали Баретата има срок за доизлежаване или обратното, надлежал е.
По делото в спецсъда свидетелите масово се отказаха от показанията, дадени по време на разследване, обяснявайки че са ги под писали под натиск от ГДБОП. Освен Баретата оправдани са също Ивайло Борисов и Златко Гочев, съобщи БТА.
Стефан Грозданов е осъден на пет години затвор. Три години условно с петгодишен изпитателен срок и 1000 лв. глоба получава Кристиян Лалев. Петър Цветанов ще лежи три години и шест месеца. На една година повече е осъден Тодор Цветанов.
Дарин Лазаров получи четири години и 10 000 лв. глоба. Същата глоба получи Добромир Добрев, който ще лежи 6 години.Само на глоба е осъден Тихомир Стоянов.
Решението не е окончателно.
Срещу Златомир Иванов-Баретата има и трето дело – за организирана престъпна група за данъчни престъпления, също в спецсъда.

About De Fakto

Проверете също

“Боец” сезира институциите да оспорят пред КС заличаването на депутати и заместването им с други

Гражданско сдружение “Боец” сезира върховните съдилища, главния прокурор, парламента и президента да оспорят пред Конституционния …

Избирателният подход на прокуратурата по избори

Иван Брегов,  Институт за пазарна икономика Купуването и продаването на гласове е престъпление. Този принцип, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.