Последни новини
Home / Без категория / ВСС „отваря врати“ за граждани на 6 юни

ВСС „отваря врати“ за граждани на 6 юни

Defakto.bg

„Ден на отворените врати“ във Висшия съдебен съвет ще се проведе на 6 юни 2016 г. (понеделник) от 9,30 ч., съобщиха от ВСС.

И още: „Програмата за „Деня на отворените врати“ на ВСС предвижда обявяване и награждаване на победителя в конкурса за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта“ и връчване на ежегодната награда – „Грамота“, за медия/журналист за най-обективно отразяване на дейността на Висшия съдебен съвет.

В рамките на инициативата са предвидени срещи с членове на ВСС, главния секретар на Съвета, който ще представи работата на АВСС и с директори на дирекции в АВСС.

Ще бъде демонстрирано online излъчването на заседанията на ВСС и ще бъдат прожектирани информационни рубрики, представящи структурата и дейността на Висшия съдебен съвет и ролята, функциите на органите на съдебната власт.

Целта на „Деня на отворените врати” е да подобри прозрачността в дейността на ВСС и органите на съдебната власт, да повиши доверието на гражданите. По време на инициативата ще бъде предоставена непосредствена възможност на граждани и ученици да се запознаят с дейността на ВСС и да получат максимално достъпна и разбираема информация за структурата и работата на съдебната система.

До края на 2016 годината инициативата „Ден на отворените врати“ ще бъде проведена в над 140 органа на съдебната власт в цялата страна.“

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Главните прокурори на България и Турция откриха съвместен форум за противодействие на тероризма

  Противодействието и неутрализирането на терористични престъпления, начините за идентифициране на терористични клетки, както и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.