Последни новини
Home / Законът / Единодушно: Съдебният съвет прие доклада на прокуратурата за 2015 г.

Единодушно: Съдебният съвет прие доклада на прокуратурата за 2015 г.

Defakto.bg

Евроизмамите не се борят с роене на съвети срещу тях, заяви Цацаров

Единодушно, със 17 „за“ пленумът на ВСС гласува доклада за дейността на прокуратурата за 2015 г., внесен от Сотир Цацаров.  Съдебният съвет започна работата си с него по изрична молба на главния прокурор, който по-късно имал служебни ангажименти.

Провокирани от доклада на ОЛАФ отпреди дни, където България наред с Румъния и Унгария бе наредена в челната тройка на държавите, разследвани за евроизмами, членове на ВСС повдигнаха въпроса. Соня Найденова напомни, че има национална стратегия за противодействие на тези престъпения, както и създаден междуведомствен съвет плюс ангажимент на прокуратурата два пъти годишно да внася доклади по темата. И попита дали държавното обвинение има свой представител във въпросния орган, внесени ли са въпросните доклади или анализът на досъдебните производства по евроизмамите са влезли в общия годишен отчет?

В доклада ни е описано действителното положение на нещата, каквато е, отговори Цацаров. Заяви, че прокуратурата има свой представител в междуведомствения съвет и си изпълнява задълженията. Според „личното му мнение“ обаче евроизмамите не се боят с роене на съвети. „За съжаление работата на подобни формирования не е най-способстващата за противодействието на такива престъпления. Но след като правителството е решило и го е създало, участваме“, заключи Цацаров.

В доклада за прокурорската работа през 2015 г. има сериозни критики към досъдебното производство, констатира се намаляване на осъдителните присъди по корупционни дела и т.н.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.