Последни новини
Home / Законът / Нашенци от Македония сигнализират за “фалшиви” българи

Нашенци от Македония сигнализират за “фалшиви” българи

Defakto.bg

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева проведе днес работна среща с представителите на  македонските сдружение „Българския културен клуб-Скопие“ и  „Македонско – бугарско приятелство“ и албанското културно дружество „Просперитет-Голо Бърдо“, съобщи ведомственият пресцентър.

По време на срещата е обсъдено получаването на българско гражданство и какви казуси възникват във връзка с процедурите по кандидатстването за него. По време на дискусията участниците решили още следващата седмица с конкретни казуси да бъде запознат ресорният зам.-министър Вергиния Мичева-Русева, която е присъствала на дискусията.

Идната седмица ще бъде обсъдено как тези казуси да бъдат решени оптимално бързо както сега, така и за в бъдеще. А представителите на „Българския културен клуб-Скопие“ информирали министър Захариева за случаи на фалшиви удостоверения, издавани от тяхно име. Стигнало се до съгласие страните за в бъдеще да си сътрудничат при предотвратяването на подобни случаи и порочни практики.

На срещата присъствали също зам.-министър Петя Тянкова, както и евродепутатът Андрей Ковачев. Министър Захариева заявила, че подобряването на процедурите за кандидатстване и получаване на българско гражданство винаги са били приоритет за Министерство на правосъдието.

„Още щом разбрах за исканата от вас среща, дадох първата възможна дата в графика си, защото вярвам, че е важно да се срещаме и да изясняваме ако има недоразумения“, казала Захариева.

About De Fakto

Проверете също

Одобрените кандидати за младши съдии, прокурори и следователи писмено заявяват желание за назначения

Спечелилите конкурсите за младши съдии, прокурори и следователи юристи трябва писмено да заявят желанието си …

ВКС назначи три експертизи за адвокатските избори в София

Три експертизи назначи днес Върховният касационен съд (ВКС) по делото за избора на ръководни органи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.