Последни новини
Home / Законът / Нашенци от Македония сигнализират за “фалшиви” българи

Нашенци от Македония сигнализират за “фалшиви” българи

Defakto.bg

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева проведе днес работна среща с представителите на  македонските сдружение „Българския културен клуб-Скопие“ и  „Македонско – бугарско приятелство“ и албанското културно дружество „Просперитет-Голо Бърдо“, съобщи ведомственият пресцентър.

По време на срещата е обсъдено получаването на българско гражданство и какви казуси възникват във връзка с процедурите по кандидатстването за него. По време на дискусията участниците решили още следващата седмица с конкретни казуси да бъде запознат ресорният зам.-министър Вергиния Мичева-Русева, която е присъствала на дискусията.

Идната седмица ще бъде обсъдено как тези казуси да бъдат решени оптимално бързо както сега, така и за в бъдеще. А представителите на „Българския културен клуб-Скопие“ информирали министър Захариева за случаи на фалшиви удостоверения, издавани от тяхно име. Стигнало се до съгласие страните за в бъдеще да си сътрудничат при предотвратяването на подобни случаи и порочни практики.

На срещата присъствали също зам.-министър Петя Тянкова, както и евродепутатът Андрей Ковачев. Министър Захариева заявила, че подобряването на процедурите за кандидатстване и получаване на българско гражданство винаги са били приоритет за Министерство на правосъдието.

„Още щом разбрах за исканата от вас среща, дадох първата възможна дата в графика си, защото вярвам, че е важно да се срещаме и да изясняваме ако има недоразумения“, казала Захариева.

About De Fakto

Проверете също

30 дни арест за руския опозиционер Алексей Навални

30 дни арест получи руският опозиционер Алексей Навални, реши  съдът. Такъв срок поиска и обвинението,  …

Прокуратурата е иззела 1418 картини и 45 графики от жилището на Васил Божков и съпругата му Елена Динева

Прокуратурата е иззела 1418 картини и 45 графики от жилището на Васил Божков и Елена …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.