Последни новини
Home / Законът / Без нова експертиза за имотите на Галеви

Без нова експертиза за имотите на Галеви

Defakto.bg

Кюстендилският окръжен съд отказа нова експертиза за имотите на Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово, съобщиха от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Искането за нова експертиза е направено от КОНПИ по делото за гражданска конфискация.

Гражданският процес тръгна през 2013 г. – близо година, след като двамата, известни като Братя Галеви бяха окончателно осъдени от ВКС на по 5 г. затвор по обвинение за организирана престъпна група за рекет и изнудване. Осъдените обаче междувременно изчезнаха.

Процесът в Кюстендил е по стария закон за престъпното имущество, изискващ влязла в сила присъда. Искът е на обща 4 250 189 лв. и включва девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми.

„На днешното заседание съдът изслуша доклада по поставената допълнителна задача към вещото лице за стойността на изградените 10 обекта и не прие възраженията на процесуалните представители на КОНПИ срещу занижената оценка на строителството.

Заради представен болничен лист беше отложено изслушването на вещото лице, което трябва да направи оценка по отношение на датата на брониране на леките автомобили на Пламен Галев и Ангел Христов. Предстои и изслушване на вещо лице относно датата на отчуждаване на оръжията. Очаква се след това да бъде възложена икономическа експертиза.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 15 юли“, съобщават от КОНПИ.

 

About De Fakto

Проверете също

Министърът на правосъдието смята, че за промените в съдебната власт, не е нужно свикване на Велико народно събрание

Пред Венецианската комисия (ВК) в края на седмицата ще представя становището на вносителите на измененията …

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + 17 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.