Последни новини
Home / Законът / Избраха районен прокурор на Мадан от немай къде

Избраха районен прокурор на Мадан от немай къде

Defakto.bg

Прокурорската колегия на ВСС избра от трети опит районен обвинител на Мадан. А по време на проведения дебат стана ясно, че този път вотът е положителен от немай къде.

Постът получава Веселин Георгиев. Той за трети път се кандидатира за районен прокурор на Мадан и е един от двамата обвинители, работещи там. Преди това началник е бил другият му колега, който обаче вече е изчерпал правото си на два последователни мандата. За това в момента Георгиев е и.ф.

Ясен Тодоров заяви, че този път ще подкрепи кандидата, защото вече е време да има избран титуляр на поста. Чуха се и други изявления в този дух.

Магдалена Лазарова обаче постави принципния въпрос: дали във всяка подобна ситуация само защото няма друг кандидат трябва да има избор на всяка цена.

А адвокатът Васил Петров обяви, че ще даде вот „против“ не за друго, а за да не бъдела обвинена колегията в съмнително „единомислие“. Прикани обаче другите да гласуват „за“.

По ирония на съдбата, последваха три гласуванrs – първо Румен Боев се беше объркал, после се оказа, че вотът му не е отчетен. От трети опит прокурорската колегия избра Веселин Георгиев със 7 „за“ срещу 2 „против“.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + thirteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.