Последни новини
Home / Без категория / Съдия Росица Тончева отличена с награда „Носители на просвета 2016”

Съдия Росица Тончева отличена с награда „Носители на просвета 2016”

Defakto.bg

Варненската съдийка Росица Тончева е отличена като „Носител на просветата“, съобщи пресцентърът на апелативния съд в града.

Ето пълният текст:

„Под патронажа на Министъра на образованието и науката – г-жа Меглена Кунева за четвърта поредна година Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в Република България организира мащабен национален конкурс „Носители на просвета 2016”. Финалът на инициативата бе миналата седмица в Литературен клуб „Перото”, където са били наградени победителите от конкурса.

Съдията от Варненския апелативен съд Росица Тончева, която е и преподавател във ВСУ”Черноризец Храбър” бе номинирана от НПСС за цялостната й преподавателска дейност и за мащабната й работа в областта на практическата подготовка на бъдещите юристи. Съдия Тончева ръководи и „майсторския клас по наказателно право” за студентите от Правния факултет на ВСУ. Многократно нейните студенти са завоювали челните места в Национални студентски състезания по решаване на казуси по наказателно право. Именно заради сериозния й принос и постоянните усилия, насочени към промяна на образователния модел на правното образование и обвързаността му  с реалната правораздавателна дейност, тя бе отличена с наградата на ПНСС.

Освен съдия Росица Тончева, с отличието „Те – носителите на просвета 2016” са наградени д-р Емилия Милкова, директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, проф. Кольо Троев, Димитър Димов Георгиев, режисьор и сценарист, както и известната българска поетеса Маргарита Петкова. По време на събитието с награда е бил отличен и изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош за цялостен принос към културата, както и за подкрепата си на младежки проекти.“

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС : Убиец на баща си с ловна пушка вече изтърпява 15-годишна окончателна присъда

Подсъдимият  Виктор Василев ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г. за …

Президентът разпусна 48-то НС, назначи старото служебно правителство с нов министър на културата

Президентът подписа укази за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и за назначаване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.