Последни новини
Home / Без категория / Съдия Росица Тончева отличена с награда „Носители на просвета 2016”

Съдия Росица Тончева отличена с награда „Носители на просвета 2016”

Defakto.bg

Варненската съдийка Росица Тончева е отличена като “Носител на просветата”, съобщи пресцентърът на апелативния съд в града.

Ето пълният текст:

“Под патронажа на Министъра на образованието и науката – г-жа Меглена Кунева за четвърта поредна година Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в Република България организира мащабен национален конкурс „Носители на просвета 2016”. Финалът на инициативата бе миналата седмица в Литературен клуб „Перото”, където са били наградени победителите от конкурса.

Съдията от Варненския апелативен съд Росица Тончева, която е и преподавател във ВСУ”Черноризец Храбър” бе номинирана от НПСС за цялостната й преподавателска дейност и за мащабната й работа в областта на практическата подготовка на бъдещите юристи. Съдия Тончева ръководи и „майсторския клас по наказателно право” за студентите от Правния факултет на ВСУ. Многократно нейните студенти са завоювали челните места в Национални студентски състезания по решаване на казуси по наказателно право. Именно заради сериозния й принос и постоянните усилия, насочени към промяна на образователния модел на правното образование и обвързаността му  с реалната правораздавателна дейност, тя бе отличена с наградата на ПНСС.

Освен съдия Росица Тончева, с отличието „Те – носителите на просвета 2016” са наградени д-р Емилия Милкова, директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, проф. Кольо Троев, Димитър Димов Георгиев, режисьор и сценарист, както и известната българска поетеса Маргарита Петкова. По време на събитието с награда е бил отличен и изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош за цялостен принос към културата, както и за подкрепата си на младежки проекти.”

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.