Последни новини
Home / Законът / Шефката на затворите у нас – в Управителния съвет на EuroPris

Шефката на затворите у нас – в Управителния съвет на EuroPris

Defakto.bg

 

На 5-тото годишно събрание и конференция на Европейската организация на корекционните служби EuroPris, проведена  в Заандам, Холандия, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) главен комисар Гергана Георгиева е избрана за член на Управителния съвет. Така за първи път в Управителния орган на организацията една от десетте представени държави ще бъде именно България. Мандатът на Георгиева ще бъде с продължителност от 3 години, съобщи пресцентърът на правосъдното министерство.

„За мен е това е голям жест и високо признание за България, която е пълноправен член на EuroPris  едва от миналата година. Убедена съм, че от ключово значение за развитието на нашите държави е превенцията от престъпления, а не тежките наказания. Благодаря на EuroPris, че оцени работата на всички колеги в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, каза Георгиева и допълни, че мисията на EuroPris за намаляване на рецидива и повишаване на обществената сигурност е мисия и на Министерството на правосъдието.

Заместник-министърът на правосъдието Красимира Филипова и директорът на ГДИН Гергана Георгиева са участвали в дискусиите за  работата на експертните групи на организацията по въпросите за прилагането на Рамково решение за трансфер на осъдени лица. В рамките на годишното събрание на EuroPris беше представена и така наречената „Бяла харта“ на пренаселеността в затворите, която е изготвена от Главна дирекция „Права на човека и върховенство на закона“ към Съвета на Европа.

Европейската организация на корекционните служби EuroPris е неправителствена организация, основана през 2011 г. в Холандия. Тя обединява хората, работещи в областта на затворите, като специално внимание е насочено върху насърчаване на налагането на санкцията „лишаване от свобода“, съобразено с етичните норми, основано на правото, обмяна на информация и предоставяне на експертна помощ.

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.