Последни новини
Home / Законът / Почина Иван Петров, ръководител на Синдиката на служителите в затворите

Почина Иван Петров, ръководител на Синдиката на служителите в затворите

Defakto.bg

С много болка съобщаваме, че на 17 юни, на 53-годишна възраст ни напусна Иван Петров, заявяват в съобщение до медиите от   Синдиката на служителите в затворите у нас.image[1]

 Иван Петров е дългогодишен председател  на Управителния му съвет (   2010 – 2016 г), а от седем години името му  се свързва с лидерство на  всички протести на работещите в затворите.

„В синдикалния си път Петров реализира множество проекти с цел издигане престижа на пенитенциарните служители. Той оставя дълбока диря в най-новата история на България и съвременното синдикално движение“, казват колегите му. „ Дълбок поклон пред човека, живял честно и достойно, пред едно голямо сърце, в което винаги имаше топлина и любов за всички“, скърбят хора, които са били  колеги, но и приятели с човека. 

В съболезнователен адрес до семейството на Иван Петров и до членовете на ССЗБ  министърът на правосъдието Екатерина Захариева написа: „Иван Петров остава за нас един от най-отдадените служители в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и като ръководител на най-големия синдикат в пенитенциарната система у нас – основен партньор по пътя на реформата в затворното дело.

Неговият безупречен професионализъм бе доказван дълги години, посветени на каузата на ССЗБ. Тези негови лични човешки качества се допълваха от високата му професионална взискателност, която извоюва неговия авторитет сред колегите му. Поклон пред светлата му памет!“

„Никой не си отива завинаги, докато има кой да го помни. А ние ще помним Иван Петров, защото споменът за него ни прави по-добри и човечни“, се казва още в съболезнователния адрес на министър Захариева.

Ресорният зам.-министър Красимира Филипова ще присъства утре,18 юни, на погребението на Иван Петров. Поклонението ще се състои в  Ритуална зала на Рогошки гробища – Пловдив, от 11.00 часа.

 

About De Fakto

Проверете също

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Правен екип на ИПИ: Пренебрегнатият въпрос за бюджета на съдебната власт в Конституцията не крепи доверието във ВСС

„Де Факто“ публикува становището, изпратено до парламентарната комисия по конституционни въпроси, от страницата на Института …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.