Последни новини
Home / Законът / В Царево за 48 часа осъдиха трафиканти на чужденци в страната

В Царево за 48 часа осъдиха трафиканти на чужденци в страната

Defakto.bg

 

За 48 часа районна прокуратура Царево е успяла да „осъди” петима българи, които противозаконно са вкарали в страната чужди граждани срещу парични облаги, съобщи държавното обвинение.

На 24 юни  2016 г. Районният  съд в Царево е одобрил споразумение между обвинението и петимата обвиняеми –  Борислав Николов – извършител и Янко Христов, Христо Христов, Румен Христов и Трайчо Захариев – помагачи. Те са  осъдени за това, че на 22 юни 2016 г. в землището на  Приморско  „с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно са подпомогнали 17 чужденци,  граждани на Афганистан, да влязат и пребивават в страната,без да имат разрешение за това”.   Извършителят  Борислав Николов е получил – ефективна присъда от 10 месеца и глоба в размер на 5000 лева.

На  помагачите  Янко Христов, Христо Христов, Румен Христов и Трайчо Захариев наказанието е по три години лишаване от свобода, с пет годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лева.

Със споразумението в полза на държавата е отнет лек автомобил марка „Крайслер“, модел Вояджър, с който са превозвани чужденците.

На 27 юни пък районна прокуратура в  Царево е задържала  и привлякла към наказателна отговорност  друг „патриот” (Г. Г). който в  землището на  Синеморец е превозил 66  чужденци от от Афганистан и Ирак  към вътрешността на страната. Естествено, срещу заплащане.  Обвинението на Г.Г. е за престъпление против реда и управлeнието (  чл. 281, ал. 2, т. 1, предл. първо, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 от НК).

В случай на осъждане, автобусът,  Ман, модел РХ 402, с който са превозени чуждите граждани, ще бъде конфискуван.  До  7 дни разследването по случая ще влезе в съда, казва прокуратурата.

Само за  7 дни прокуратурата в  Царево е образувала 73 бързи, незабавни и досъдебни производства, се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.