Последни новини
Home / Законът / В Царево за 48 часа осъдиха трафиканти на чужденци в страната

В Царево за 48 часа осъдиха трафиканти на чужденци в страната

Defakto.bg

 

За 48 часа районна прокуратура Царево е успяла да „осъди” петима българи, които противозаконно са вкарали в страната чужди граждани срещу парични облаги, съобщи държавното обвинение.

На 24 юни  2016 г. Районният  съд в Царево е одобрил споразумение между обвинението и петимата обвиняеми –  Борислав Николов – извършител и Янко Христов, Христо Христов, Румен Христов и Трайчо Захариев – помагачи. Те са  осъдени за това, че на 22 юни 2016 г. в землището на  Приморско  „с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно са подпомогнали 17 чужденци,  граждани на Афганистан, да влязат и пребивават в страната,без да имат разрешение за това”.   Извършителят  Борислав Николов е получил – ефективна присъда от 10 месеца и глоба в размер на 5000 лева.

На  помагачите  Янко Христов, Христо Христов, Румен Христов и Трайчо Захариев наказанието е по три години лишаване от свобода, с пет годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лева.

Със споразумението в полза на държавата е отнет лек автомобил марка „Крайслер“, модел Вояджър, с който са превозвани чужденците.

На 27 юни пък районна прокуратура в  Царево е задържала  и привлякла към наказателна отговорност  друг „патриот” (Г. Г). който в  землището на  Синеморец е превозил 66  чужденци от от Афганистан и Ирак  към вътрешността на страната. Естествено, срещу заплащане.  Обвинението на Г.Г. е за престъпление против реда и управлeнието (  чл. 281, ал. 2, т. 1, предл. първо, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 от НК).

В случай на осъждане, автобусът,  Ман, модел РХ 402, с който са превозени чуждите граждани, ще бъде конфискуван.  До  7 дни разследването по случая ще влезе в съда, казва прокуратурата.

Само за  7 дни прокуратурата в  Царево е образувала 73 бързи, незабавни и досъдебни производства, се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Две окончателни решения по искове за 1,3 милиона лева отчете КПКОНПИ

За нова порция уважени искове за гражданска конфискация информираха от КПКОНПИ. Съдебните решения са влезли …

Единодушно, Янко Янев преизбран за председател на апелативния съд във Велико Търново

Единодушно, Янко Янев бе преизбран от кадровиците за председател на Апелативен съд – Велико Търново. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.